نشست برنامهریزی اسکان مسافران نوروزی و بررسی مشکلات اموزش و پرورش کهگیلویه برگزارشد.
صدای جنوب:
حجتالاسلام علی وحدانیفر در این نشست با تأکید بر لزوم رعایت جدی احکام اسلامی در ماه مبارک رمضان، اظهار کرد: ماه رمضان نباید تنها به یک بخش از دین محدود شود و ما نباید بخشی از احکام اسلامی را نادیده بگیریم، در حالی که قرآن میفرماید لا إِکْراهَ فِی الدِّینِ، این آیه مربوط به کسانی است که هنوز دین را نپذیرفتهاند و نه اینکه دین را پذیرفتهایم و هنوز بخشی از آن را قبول نداشته باشیم.
وی در ادامه به اهمیت فرهنگسازی در ایام نوروز و ماه رمضان اشاره کرد و گفت: در این ایام، باید با زبان مهربان به افرادی که قصد اسکان دارند، یادآوری کنیم که مردم در ماه رمضان روزهدار هستند و باید از غذاهای بودار استفاده نشود و به بهداشت فضاها توجه بیشتری شود، همچنین، امکاناتی نظیر قرآن و سجاده در فضاهای عمومی قرار گیرد تا ظرفیت دینی ایجاد شود.
وحدانیفر همچنین با اشاره به تذکرات لازم برای کنترل فضاهای آموزشی، بر لزوم برگزاری نماز جماعت و ایجاد حس معنوی در مدارس تأکید کرد و افزود: باید تذکر دهیم که در ماه مبارک رمضان هیچ توجیهی برای عدم رعایت احکام وجود ندارد، در حالی که دانشآموزان ابتدایی ممکن است نتوانند روزه بگیرند، اما باید در محیطهای آموزشی این فرهنگ نهادینه شود.
امام جمعه کهگیلویه به آسیبهای اجتماعی ناشی از برخی آداب و رسوم نیز اشاره کرد و گفت: ما باید به موضوعاتی مانند چهارشنبهسوری توجه کنیم و به دانشآموزان هشدار دهیم که این رفتارها ممکن است به خانوادهها آسیب برساند، معلمان باید نسبت به فرهنگ و رفتار دانشآموزان خود حساس باشند و به آنها آموزش دهند که چگونه از خطرات احتمالی جلوگیری کنند
وی خاطرنشان کرد: حرف معلم در مقایسه با والدین تأثیر بیشتری دارد و باید تلاش کنیم تا احساس وظیفه اخلاقی و دینی در معلمان تقویت شود تا فرزندان ما به مسیر درست هدایت شوند.
حجتالاسلام وحدانیفر در ادامه به مشکلات موجود در روند آموزشی پیش از ایام نوروز اشاره کرد و گفت: برخی از معلمان به دانشآموزان میگویند اگر شما نیایید، ما هم نمیآییم که این نگرش میتواند آسیب جدی به ارزش علم و دانش وارد کند، در این روزها این گفتهها در خانوادهها تنش ایجاد میکند، باید برای این معضل تدبیری اتخاذ شود، این امر به آسیبهای بیشتری برای تحصیل دانشآموزان منجر خواهد شد.
وی تصریح کرد: این فرزندان، تصمیمسازان آینده کشور هستند و ما نمیتوانیم با تعطیلیهای مکرر، آنها را دچار آسیب کنیم، به ویژه اکنون که ماه رمضان به زودی آغاز میشود و ایام تفریح نیز محدود خواهد شد، باید بر روی حفظ روال آموزشی تمرکز کنیم.
امام جمعه کهگیلویه همچنین تأکید کرد: مدیریت مدارس باید به معلمان تذکر دهند که تا پایان سال تحصیلی، باید کلاسها فعال باشند و تدابیر لازم برای جلوگیری از بروز مشکلات خانوادهها و حفظ روند آموزشی اتخاذ شود، این موضوع به تضمین تحصیل مؤثر و کاهش آسیبهای آموزشی کمک خواهد کرد.
وحدانیفر در پایان خاطرنشان کرد: مدیران و همکاران آموزشی باید به این مسائل توجه کرده و با تدبیر، شرایط مناسبی را برای دانشآموزان فراهم آورند تا روند تحصیل آنها دچار اختلال نشود.
سید حمزه محقق زاده در نیز در این نشست با اشاره به دستورات اکید ریاست جمهوری در زمینه عدالت آموزشی، بر ضرورت اقدام فوری برای ساماندهی مدارس سنگی و توزیع متوازن فضاهای آموزشی تاکید کرد.
وی وضعیت مدارس سنگی در کهگیلویه را نیازمند توجه ویژه عنوان کرد و گفت: از ۴۹ مدرسه سنگی موجود در شهرستان، متاسفانه ۲۳ مدرسه تنها در دهدشت قرار دارد که باید در اولویت رسیدگی قرار گیرند.
محقق زاده همچنین با اشاره به وجود ۳۷ مدرسه سنگی با بیش از ۱۰ دانشآموز در سطح شهرستان، بر لزوم تسریع در تعیین تکلیف این مدارس تاکید کرد.
وی با انتقاد از عدم توجه به پراکندگی جمعیتی در ساخت فضاهای آموزشی جدید، تصریح کرد: در توزیع سرانه و فضاهای آموزشی، باید مراکز ثقل جمعیتی به دقت مد نظر قرار گیرند تا عدالت آموزشی برای تمامی دانشآموزان شهرستان محقق شود.
فرماندار کهگیلویه در ادامه با اشاره به فرارسیدن ایام نوروز، بر لزوم برنامه ریزی دقیق برای اسکان مسافران نوروزی تاکید کرد و گفت: با اتخاذ تدابیر لازم از تمامی ظرفیت های موجود برای ارائه خدمات مطلوب به مسافران و دانشآموزان استفاده شود.
محقق زاده ضمن تاکید بر اهمیت زیباسازی ورودی شهر و ساماندهی فضاهای تبلیغاتی، از مسئولان خواست تا با برگزاری باشکوه مسابقات آموزشی زمینه شکوفایی استعدادهای دانشآموزان را فراهم کنند
علی بینا پورجعفری نیزدر این نشست برنامهریزی اسکان مسافران نوروزی و بررسی مشکلات موجود در این مجموعه، بر ضرورت فراهم کردن امکانات لازم برای کلاسهای درس تأکید کرد و به کمبود صندلیها در آزمونهای نهایی اشاره کرد.
وی با بیان اینکه این کمبودها میتواند بر کیفیت برگزاری امتحانات تأثیر بگذارد، خواستار توجه ویژه مسئولان به این موضوع شد.
پورجعفری از آمادگی هفت مدرسه با ۵۳ اتاق برای پذیرایی از مسافران نوروزی خبر داد و خاطرنشان کرد: با نزدیکی به ماه مبارک رمضان، حفظ حرمت این ماه از جمله مأموریتهای مهم ما است.
وی همچنین بر لزوم همکاری سایر ادارات تأکید کرد و از شهرداری خواست تا در زمینه نظافت و جمعآوری زبالهها از محوطه مدارس، همکاری بیشتری داشته باشد، چرا که این موضوع میتواند بهداشت و زیبایی فضاهای آموزشی را تحت تأثیر قرار دهد.
پور جعفری با ابراز امیدواری گفت: امید است که با هماهنگی و همکاری مستمر، شرایط مناسبی برای دانشآموزان و مسافران نوروزی فراهم شود تا همگی از این ایام بهرهمند شوند.
وی با بیان اینکه ما در شهرستانی تاریخی زندگی میکنیم که جاذبههای گردشگری زیادی نظیر بلد شاپور، امامزادهها و کمر دوغ دارد، افزود: اداره میراث فرهنگی باید کتابچهای از این جاذبهها تهیه کند که شامل اطلاعاتی چون مسافتها و مسیرهای دسترسی باشد.
رئیس آموزش و پرورش کهگیلویه همچنین به لزوم همکاری تمامی ارگانها در حفظ و نگهداری فضاهای آموزشی اشاره کرد و گفت: ما باید به نیروهایمان دستور دهیم تا مسئولیتها را در ایام تعطیلات تقسیمبندی کنند و به خوابگاهها و مکانهای اسکان سر بزنند.
پورجعفری به کمبود امکانات در اسکان نوروزی اشاره کرد و گفت: در این راستا با وجود تلاشهای صورتگرفته، هنوز کمبودهایی همچون یخچال و ماشین لباسشویی وجود دارد.
وی بر ضرورت تخریب منازل مسکونی روبروی سپاه و ساخت یک مدرسه جدید در آن منطقه تأکید کرد و گفت: این موضوع باید در مصوبات آینده بررسی شود.
پورجعفری همچنین به موضوع احداث مدرسه در منطقه روبروی سپاه اشاره کرد و گفت: مدرسه محدثه، که قبلاً در کنار دفتر امام جمعه بود، به دلیل قدیمی بودن تخریب شده و نوسازی مدارس قرار است یک ساختمان ۱۲ کلاسه در این محل احداث کند که شامل ۶ کلاس درس است و میتواند ۱۵۰ دانشآموز را در خود جای دهد.
وی افزود: در حال حاضر احساس میکنیم که با توجه به تعداد دانشآموزان، مدرسه با کمبود فضا مواجه است و باید منابع مالی لازم را تأمین کنیم، در مورد تأمین املاک برای همکاران فرهنگی، باید دقت شود که تبدیل کاربری این املاک به امکانات آموزشی ممکن است به تأخیر بینجامد.
پورجعفری همچنین به تغییر کاربری سالن استخر کنار مدرسه مائده اشاره کرد و افزود: شکایتی از سازمان بازرسی در رابطه با تغییر کاربری این سالن از ورزشی به کاربری آموزشی دریافت کردیم، باید در این جلسه رأی شورا را بگیریم تا علت تغییر کاربری و نیاز آموزش و پرورش به این زمین را توضیح دهیم.
وی خاطرنشان کرد: عملیات ساخت این استخر از سال ۹۰ شروع شده و تا کنون فقط ۲۰ درصد پیشرفت داشته است، امیدواریم با ایجاد یک سالن ورزشی جدید، بتوانیم فضایی مناسب برای برگزاری سمینارها و جلسات بزرگ در شهرستان کهگیلویه ایجاد کنیم.
پورجعفری در نهایت از اعضای شورا خواست که با همکاری هم، یک پروژه با کیفیت و مناسب برای آینده شهر طراحی و اجرا کنند و افزود: ما باید پروزه هایی بسازیم که در آینده باعث پشیمانی نشود و به نیازهای جامعه پاسخگو باشد.
وی به فعالیتهای انجام شده در حوزه ورزش اشاره کرد و افزود: در حال حاضر، ما یک چمن به مساحت یک هزار متر مربع برای دبیرستانهای امام صادق و شهید رجایی نصب کردیم تا از آن بهرهبرداری شود، اما همچنان کمبودهایی داریم، از جمله عدم وجود یک اردوگاه تربیتی تفریحی برای آموزش و پرورش.
پور جعفری ادامه داد: ما زمینی به مساحت ۱۵ هکتار در سردسیر داریم که سند آن در حال تکمیل است و امیدواریم با استفاده از پتانسیلهای بیرونی، بتوانیم کلنگزنی این اردوگاه را انجام دهیم.
رئیس آموزش و پرورش کهگیلویه درباره وضعیت هنرستان شهرستان نیز ابراز نگرانی کرد و گفت: این هنرستان در وضعیت فرسودهای قرار دارد و با بارندگی اخیر، مشکلات بیشتری برای همکاران ما ایجاد شده است، پیشنهاد میکنم که این هنرستان را جزو اولویتها قرار دهیم تا تخریب و بازسازی شود.
وی درباره سالن اجتماعات آموزش و پرورش گفت: ما قصد داریم سالن نمازخانه را به یک سالن اجتماعات تبدیل کنیم، این سالن میتواند محلی مناسب برای برگزاری جلسات مدیران مدارس باشد و به ما کمک کند تا جلسات مؤثرتری برگزار کنیم.
پورجعفری به بودجه موجود برای این تغییرات اشاره کرد و افزود: حدود ۱۰۰ میلیون تومان برای این کار داریم و اگر هزینه کنیم، اداره کل وعده داده که به ما ۲۰۰ میلیون تومان کمک کند.
وی با ابراز نگرانی از وضعیت موجود تأکید کرد و گفت: باید برای حل این مشکلات فکری کنیم و در راستای اصلاح و بهبود وضعیت آموزشی شهرستان تلاش کنیم.
#دهدشت #آموزش #نوروز