پایگاه خبری تحلیلی صدای جنوب-صدای مردم جنوب ایران

پایگاه خبری تحلیلی صدای جنوب | Sedayejonoob.ir

منتشر شده در تاریخ: 28 مهر 1405 ساعت 21:07:: شناسه خبر: 172358

انتقاد تند برادر شهید علی‌صفدر افراز از بنیاد شهید و آموزش‌وپرورش کهگیلویه؛ چرا از شهید شاخص هنرمند استان غفلت شده است

علی افراز، برادر شهید علی‌صفدر افراز، در جلسه شورای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت شهرستان کهگیلویه با انتقاد از عملکرد بنیاد شهید و آموزش‌وپرورش، خواستار توجه جدی به جایگاه این شهید دانش‌آموز و هنرمند شاخص شد.

صدای جنوب:

انتقاد تند برادر شهید علی‌صفدر افراز از بنیاد شهید و آموزش‌وپرورش کهگیلویه؛ چرا از شهید شاخص هنرمند استان غفلت شده است

علی افراز، برادر شهید علی‌صفدر افراز، در جلسه شورای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت شهرستان کهگیلویه با انتقاد از عملکرد بنیاد شهید و آموزش‌وپرورش، خواستار توجه جدی به جایگاه این شهید دانش‌آموز و هنرمند شاخص شد.

به گزارش صدای جنوب، افراز رییس اداره امورمالیاتی کهگیلویه در جلسه شورای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت شهرستان کهگیلویه، با بیان گلایه‌های خود از نحوه معرفی و پاسداشت یاد و نام برادر شهیدش، از آنچه کم‌توجهی بنیاد شهید و آموزش‌وپرورش به ظرفیت‌ها و جایگاه هنری این شهید خواند، به‌شدت انتقاد کرد.

 

وی با تأکید بر اینکه سخنانش را نه به‌عنوان یکی از اعضای شورای اداری، بلکه از جایگاه برادر یک شهید مطرح می‌کند، اظهار داشت: شهید علی‌صفدر افراز از هنرمندان شاخص کشور بود که در سن ۱۶ سالگی به شهادت رسید و آثار کاریکاتور او در روزنامه‌های کیهان و اطلاعات در سال‌های ۱۳۶۱ و ۱۳۶۲ منتشر می‌شد.

افراز با انتقاد از عملکرد آموزش‌وپرورش گفت: گلایه من از یک شخص یا مدیر فعلی نیست، بلکه انتقادم متوجه عملکرد این مجموعه در طول سال‌های گذشته است؛ چراکه با وجود جایگاه هنری و ویژگی‌های برجسته شهید افراز، آن‌گونه که شایسته است به معرفی و بزرگداشت او پرداخته نشده است.

وی همچنین بنیاد شهید و امور ایثارگران را مورد انتقاد قرار داد و افزود: انتظار می‌رفت با توجه به جایگاه این شهید در میان شهدای هنرمند کشور، اقدامات مؤثرتری برای معرفی شخصیت، آثار و استعدادهای او انجام شود.

### شهیدی که در نوجوانی نامش در عرصه هنر کشور مطرح شد

برادر شهید علی‌صفدر افراز با اشاره به استعدادهای هنری برادرش در دوران نوجوانی گفت: شهید افراز از خطاطی و نقاشی توانمندی برخوردار بود و با وجود سن کم، در زمینه هنر فعالیت می‌کرد.

وی با بیان اینکه برادرش برای حضور در جبهه و ثبت‌نام با محدودیت سنی مواجه بود، اظهار داشت: به دلیل سن پایین، چندین بار برای ثبت‌نام مراجعه کرد، اما پذیرش نشد و حتی برای عبور از این مانع، شناسنامه‌اش را دستکاری کرد؛ موضوعی که به گفته وی، بیانگر علاقه و اراده این شهید نوجوان برای حضور در عرصه دفاع از کشور بود.

افراز با اشاره به بازتاب نام و آثار برادرش در محافل مرتبط با شهدای هنرمند افزود: در سال ۱۳۹۱، در کنگره ملی شهدای شاخص که در تهران برگزار شد، شهید افراز به‌عنوان یکی از شهدای شاخص هنرمند مطرح بود و آثار و ویژگی‌های هنری او مورد توجه قرار گرفت.

وی همچنین به حضور داریوش ارجمند، هنرمند شناخته‌شده کشور، در برنامه‌ای مرتبط با شهدای هنرمند اشاره کرد و گفت: در آن مراسم، درباره شهید افراز سخن گفته شد و یادبودی نیز به خانواده او اهدا شد.

### قدردانی از فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ انتقاد از غفلت سایر دستگاه‌ها

برادر شهید افراز با قدردانی از اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی برای راه‌اندازی نگارخانه شهید افراز، این اقدام را گامی ارزشمند در پاسداشت نام و یاد این شهید دانست، اما تأکید کرد که معرفی ظرفیت‌های هنری و فرهنگی او نباید به یک اقدام محدود شود.

وی با طرح این پرسش که چرا با وجود جایگاه شهید افراز در میان شهدای هنرمند، نام و آثار او به شکل شایسته در برنامه‌های فرهنگی و آموزشی شهرستان معرفی نشده است، خواستار بازنگری در رویکرد دستگاه‌های مسئول شد.

افراز تصریح کرد: انتظار می‌رود بنیاد شهید و آموزش‌وپرورش با همکاری سایر نهادهای فرهنگی، برای جبران کم‌توجهی‌های گذشته اقدام کنند و زمینه معرفی بهتر این شهید دانش‌آموز و هنرمند را به نسل جدید فراهم آورند.

وی با اشاره به فعالیت‌های هنری برادرش در سال‌های دفاع مقدس خاطرنشان کرد: در آن دوران، با وجود محدودیت امکانات، شهید افراز با کمترین ابزار و امکانات، تصاویر شهدایی را که به‌تازگی به شهادت می‌رسیدند، در مدت کوتاهی ترسیم می‌کرد؛ اقدامی که به گفته او، نشان‌دهنده استعداد هنری و تعهد این شهید نوجوان بود.

### درخواست برای جبران کم‌توجهی به شهید هنرمند

علی افراز در پایان با اشاره به موضوع مطرح‌شده در جلسه درباره ضرورت استفاده از هنر در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، پیشنهاد کرد جایگاه شهید علی‌صفدر افراز به‌صورت ویژه مورد توجه قرار گیرد و برای معرفی آثار، ویژگی‌های شخصیتی و فعالیت‌های هنری او برنامه‌ریزی شود.

وی ابراز امیدواری کرد بنیاد شهید، آموزش‌وپرورش و دیگر دستگاه‌های فرهنگی با همکاری یکدیگر، اقدامات مؤثری برای پاسداشت نام و یاد این شهید انجام دهند و زمینه آشنایی نسل جوان با زندگی و آثار او را فراهم کنند.

این اظهارات در جلسه شورای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت شهرستان کهگیلویه، بار دیگر ضرورت توجه به ظرفیت‌های فرهنگی و هنری شهدای دانش‌آموز و نقش دستگاه‌های مسئول در معرفی شایسته این سرمایه‌های تاریخی و فرهنگی را برجسته کرد.

دیدگاه ها بسته شده اند.

نظرسنجی

    • آخرین اخبار
    • پربازدیدترین اخبار

    ویدیو ها

    همراه اول

    بالای صفحه