اسماعیل اکبری، سرطان شناس و استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: ۲۵ درصد بیماران مبتلا به انواع سرطان به دلیل پرداخت هزینه های درمانی زیر خط فقر می روند.
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: سونامی سرطان در ایران مطلب نادرستی است که بیان آن در کشور رواج یافته است و به همان میزان که این بیماری افزایش یافته میزان موفقیت درمان سرطان نیز رشد داشته است.
به گزارش صدای جنوب ، ایرج حریرچی روز چهارشنبه در همایش بین المللی آنکولوژی و رادیوتراپی که در هتل المپیک برگزار شد، افزود: میزان امید به زندگی بیماران سرطان در کشور نسبت به گذشته بالاتر رفته و در ایران سونامی سرطان در مقایسه با کشورهای نزدیک نداریم.
وی ادامه داد: از مردم می خواهیم سبک زندگی خود را مانند گذشته تغییر دهند. اکنون سبک زندگی غربی که شامل تحرک کم، مصرف چربی، نمک، قند، دخانیات و مواد مخدر است در کشور رواج یافته است و باید اصلاح شود.
حریرچی با بیان اینکه باید فعالیت جسمی مردم افزایش پیدا کند افزود: مردم باید به علائم سرطان توجه کنند تا به این بیماری کمتر مبتلا شوند، تشخیص زودهنگام و درمان مناسب سبب کاهش و کنترل این بیماری می شود.
وی اضافه کرد: درمان علمی سرطان به طول عمر بیمار کمک می کند و درمان مناسب میزان بقای افراد مبتلا به سرطان را افزایش می دهد. مردم باید از درمان اضافی و گیاهی خودداری کنند.
سخنگوی وزارت بهداشت، افزود: سرطان بیماری خطرناکی است اما میزان موفقیت درمان آن در کشور افزایش یافته و با تغییر سبک زندگی می توان از ابتلا به این بیماری پیشگیری کرد.
به گفته حریرچی، سرطان علت اصلی بیماری افراد زیر ۷۰ سال است و باید ابتلا به این بیماری را در این سنین کاهش داد.
وی مراکز درمان سرطان در کشور را ۱۳۰ مرکز عنوان کرد و گفت: باید برای پیشگیری از سرطان افراد پر خطر را غربالگری کنیم و در صورت تشخیص ابتلا با جراحی، رادیوتراپی و شیمی درمانی جلوی پیشرفت این بیماری را بگیریم.
۲۵ درصد بیماران سرطان زیر خط فقر می روند
اسماعیل اکبری، سرطان شناس و استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز در این همایش گفت: ۲۵ درصد بیماران مبتلا به انواع سرطان به دلیل پرداخت هزینه های درمانی زیر خط فقر می روند.
وی افزود: میزان درآمد با طول عمر بیماران سرطان ارتباط دارد. پرداخت هزینه های سلامت برای درمان این بیماری سبب می شود تا ۲۵ درصد آنها زیر خطر فقر بروند.
اکبری ادامه داد: باید ۲۵۰ میلیون تومان برای درمان بیمار سرطانی هزینه کنیم تا فرد یک سال طول عمر با کیفیت داشته باشد.
وی افزود: با تغییر سبک زندگی فعالیت های بدنی و دوری از مصرف دخانیات و مواد آسیب زا می توان از این بیماری پیشگیری کرد.
چهاردهمین همایش انکولوژی و رادیوتراپی از امروز آغاز شده و تا ۳۰ آذر در هتل االمپیک ادامه دارد.ایرنا