پایگاه خبری تحلیلی صدای جنوب-صدای مردم جنوب ایران

پایگاه خبری تحلیلی صدای جنوب | Sedayejonoob.ir

منتشر شده در تاریخ: 23 اردیبهشت 1398 ساعت 01:02:: شناسه خبر: 56023

در نشست ستاد مدیریت بحران گچساران مطرح شد:تمامی دستگاه ها جهادکشاورزی را در مبارزه با ملخ‌های صحرایی کمک نمایند

نشست ستاد مدیریت بحران گچساران با موضوع مبارزه با ملخ‌های صحرایی مهاجر که از بهمن ماه سال گذشته وارد کشور شده با حضوررییس سازمان جهادکشاورزی و مدیرکل بحران استانداری برگزار شد

پایگاه خبری صدای جنوب:

نشست ستاد مدیریت بحران گچساران با موضوع مبارزه با ملخ‌های صحرایی مهاجر که از بهمن ماه سال گذشته وارد کشور شده با حضوررییس سازمان جهادکشاورزی و مدیرکل بحران استانداری برگزار شد.

در این نشست الیاس تاج‌الدین اظهار کرد: متاسفانه ملخ صحرایی از بهمن ماه سال گذشته از کشورهای حاشیه خلیج فارس و شبه جزیره عربستان وارد کشور شده است.
وی با بیان اینکه تا کنون این ملخ‌های صحرایی هفت استان کشور را فرا گرفته است، افزود: هم‌اکنون استان ‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان، کرمان، بوشهر، فارس، جنوب خراسان جنوبی، خوزستان را فرا گرفته است.

رئیس سازمان جهادکشاورزی کهگیلویه وبویراحمد با اشاره به اینکه اخیرا این ملخ ‌ها در منطقه بی بی حکیمه شهرستان گچساران به صورت دسته‌ای مشاهده شده است، گفت: به دلیل مرز دیلم و گناوه با شهرستان گچساران ملخ‌ها به صورت دسته‌ای مشاهده شده است.

تاج الدینی با بیان اینکه این آفت فعلا در مراتع وجود دارند و در حال حاضر وارد مزارع وباغات نشده است، گفت: در حال حاضر ۳ اکیپ در منطقه بی‌بی حکیمه گچساران و روستای باباکلان در حال پایش منطقه هستند.

وی با اشاره به اینکه بیش از ۱۰ هزار هکتار از مراتع و اراضی این منطقه مورد پایش قرار گرفته است، اذعان کرد: در ۲ روز گذشته بیش از ۲۰۰ هکتار از مراتع منطقه بی‌بی حکیمه و روستای باباکلان گچساران در جهت مقابله با ملخ‌های صحرایی سم‌پاشی شده است.

رئیس سازمان جهادکشاورزی کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: عملیات سم‌پاشی با همکاری نیروهای بسیجی و جهادی در این منطقه صورت گرفته است.

تاج الدینی ادامه داد: شهرستان گچساران دارای ۲هزار هکتار باغ و بیش از ۲۰ هزار هکتار زراعت صیفی‌جات است که با وجود هجوم ملخ‌ها در منطقه این اراضی را تهدید می‌کند.

این مسوول ادامه داد: در حال حاضر هیچ نگرانی برای زراعت و باغات در این شهرستان وجود ندارد و تنها نگرانی این است که مراتع دچار مشکل شوند و این ملخ‌ها شروع به تخم‌گذاری کنند.

وی با در خواست همکاری ادارات و نهادها برای از بین بردن ملخ‌های صحرایی گفت: انتظار می‌رود مناطق آلوده به ملخ مورد پایش قرار گیرد.

تاج الدینی ابراز کرد: اگر امسال با این آفات مقابله نکنیم سال آینده دچار بحران خواهیم شد.

رئیس سازمان جهادکشاورزی کهگیلویه وبویراحمد با بیان اینکه انتظار می‌رود که فرماندار شهرستان با دیگر فرمانداران استان‌های همجوار در زمینه مقابله با آفات ملخ همکاری داشته باشند، خاطرنشان کرد: اگر ملخ‌های صحرایی در مناطق شناسایی شده شهرستان گچساران از بین برود و در دیگر استان‌ها همچنان پابرجا باشد باز در این منطقه به دلیل قرار گرفتن در مرز دیلم و گناوه آلوده خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: توصیه می ‌شود مردم در هر مکانی ملخ بالغ و یا پوره‌های این ملخ‌ها را مشاهده کردند به مرکز جهاد کشاورزی اطلاع دهند تا نیروهای این سازمان در مدت زمان کمتر در محل حضور یافته و در صورت نیاز به ردیابی و مبارزه این کار را انجام دهند.

وحید محمدی‌تبار نیز با بیان اینکه نیاز است مبارزه با این آفت قبل از شیوع صورت گیرد، اظهار کرد: با توجه به نامگذاری مقام معظم رهبری به سال رونق تولید و بنا به وضعیت و شرایط اقتصادی در سطح ملی در مواجهه با استکبار جهانی داریم فعالیت در بخش هایی ازجمله زراعت، باغات، دامپروری، دامداری و کشاورزی یکی از اولویت‌های دولت در رونق تولید است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به مشاهده ملخ های صحرایی در برخی از مناطق شهرستان گفت: ملخ‌های مهاجر صحرایی از بهمن ماه سال گذشته از جنوب آفریقا و شبهه جزیره عربستان به جنوب ایران وارد شد و محصولات زراعی، باغی و منابع طبیعی استان‌های خوزستان، بوشهر، فارس، هرمزگان، جنوب کرمان و سیستان و بلوچستان در معرض تهدید قرار گرفتند.

محمدی‌تبار ادامه داد: آفاتی که با عنوان ملخ‌های صحرایی شهرت دارند و قوی‌ترین و خطرناک‌ترین نوع از گونه ملخ‌ها هستند.

وی با بیان اینکه این پدیده هیچ ربطی به سیل جاری شده در نقاط مختلف کشور ندارد، گفت: این ملخ‌ها با ورود از کشورهای حاشیه خلیج فارس و شبه عربستان که متأسفانه کشور عربستان توجهی به این مسئله و مبارزه با ملخ‌ها انجام نداده، به همین دلیل این ملخ‌ها وارد کشور ما شده است.

این مسوول با بیان اینکه ملخ‌ها روزانه تا دو برابر وزن خود تغذیه می‌کنند و می‌توانند خسارت سنگینی را به مزارع و باغات کشور وارد کنند، عنوان کرد: این ملخ‌ها می‌توانند خسارت سنگینی به باغات و زمین‌های زراعی و محصولات کشاورزی وارد کنند و حتی می‌توانند از تنه درختان نیز تغذیه کنند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: این ملخ‌ها همه گیاهان سر راه خود را می‌خورند و اگر کنترل نشوند روزانه ۲۰۰ تا ۴۰۰ کیلومتر قدرت پروازی و در صورت مبارزه نکردن تا سه هزار و ۵۰۰ کیلومتر قدرت جابه جایی دارند.

محمدی ‌تبار با بیان اینکه مصوبات در جلسه لازم اجرا هستند، اذغان کرد: فرمانداران شهرستان های هشت گانه کهگیلویه و بویراحمد، دستگاه های اجرایی منابع طبیعی و آبخیزداری، امور عشایر و محیط زیست و سایر دستگاه های اجرایی در صورت ضرورت به کمک جهاد کشاورزی برای مبارزه با آفت ملخ خواهند آمد.

وی افزود: با توجه به اهمیت مقابله جدی با ملخ های صحرایی برای کاهش آسیب های اقتصادی ناشی از حمله این ملخ ها به مزارع و باغات تمامی امکانات دستگاه های اجرایی برای مقابله با این آفت جهت کمک به جهاد کشاورزی بسیج گردند.

محمدی‌تبار ادامه داد: در حال حاضر اعتباراتی از سوی مدیریت بحران برای مقابله با این پدیده تخصیص داده شده که این مبلغ در اختیار قرار خواهد گرفت تا بتوان با سرعت و کیفیت بیشتری با این پدیده مقابله کرد.

 

دیدگاه ها بسته شده اند.

نظرسنجی

    • آخرین اخبار
    • پربازدیدترین اخبار

    ویدیو ها

    همراه اول

    بالای صفحه
    طراحی سایت