شهرستان کهگیلویه که از محرومیت دیرینه رنج میبرد با اجرای طرحهای عمرانی و زیرساختی طی سالهای اخیر در مسیر توسعه قرار گرفته است.
صدای جنوب:
شهرستان محروم کهگیلویه یکی از شهرستانهای هشت گانه استان کهگیلویه و بویراحمد است که در دهه های گذشته با محرومیت و توسعه نیافتگی دست به گریبان بوده است .
در اوایل دولت تدبیر و امید و با همکاری نمایندگان مجلس و دولت طرح های عمرانی در زمینه های مختلف در این شهرستان کلنگ زنی شد و این شهرستان و مناطق همجوار را در مسیر توسعه قرار داد.
گازرسانی به بخش های دیشموک و قلعه رئیسی، پتروشیمی دهدشت، طرح آبرسانی به چهار شهر دهدشت، چرام ، لنده و سوق، طرح آبرسانی به پنج هزار هکتار از اراضی حومه غربی، پروژه ملی جاده پاتاوه -دهدشت، طرح سیمان سپو، نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی برق کهگیلویه، سد کوهبرد و سید بندخاکی سرپری از جمله طرح هایی هستند که در این سالها با حضور مسئولان کشوری و استانی روند اجرایی آنها طی این سالها شتاب بیشتری گرفته است.
بیشتر این طرحها بیش از ۱۰ تا ۱۵ سال از کلنگ زنی آنها می گذشت ولی هم اکنون روند اجرایی این پروژه ها با سرعت خوبی در حال اجراست.
نماینده مردم شهرستانهای کهگیلویه، بهمئی، چرام و لنده با اشاره به اینکه شهرستانهای چهارگانه از محرومیت عمیق رنج می بردند گفت: طی سالهای های اخیر اجرای طرح های عمرانی در زمینه های مختلف آنها را در مسیر توسعه قرار داد.
عدل هاشمی پور تعیین تکلیف پتروشیمی دهدشت بعد از سالها، گازرسانی به بخشهای چاروسا و قلعه رئیسی بعد از ۴۰ سال از عمر انقلاب، تخصیص حق آبه ۳۴۹ میلیون متر مکعب از رودخانه مارون برای اجرای سد آبریز، تسریع در روند اجرایی پروژه ملی پاتاوه – دهدشت، تجهیز کارگاه معدن فسفات چرام، اجرای فاز اول جاده لنده به تشان و لنده به پاتاوه دهدشت ، نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی سیکل ترکیبی منطقه پادوک، و احداث سد کوهبرد را از مهم ترین طرح های شهرستان های کهگیلویه، بهمئی، لنده و چرام اعلام کرد.
وی بیان کرد: بیشتر این طرح ها با پیشرفت فیزیکی خوبی در حال اجرا هستند.
هاشمی پور پروژه ملی پاتاوه به دهدشت را یکی از طرحهای مهم و تاثیرگذار در استان و منطقه دانست و گفت: با اتصال جاده های فرعی شهرستان لنده، چرام و بخش های چاروسا و دیشموک به این مسیر این مناطق از بن بست محرومیت خارج خواهد شد.
وی بیان کرد: این طرح با پیشرفت فیزیکی ۸۷ درصد پیش بینی می شود در سال آینده زیر بار ترافیک برود.
هاشمی پور تکمیل مطالعات سد آبریز را از دیگر پروژههای مهم در زمینه توسعه شهرستانهای کهگیلویه و چرام دانست و گفت: این طرح دارای ردیف ملی و با اجرای آن انقلابی در زمینه کشاورزی شهرستان کهگیلویه شاهد خواهیم بود.
نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: ۴۰۰ میلیارد ریال نیز برای اجرای جاده دسترسی به تاج سد اختصاص یافت که از سوی پیمانکار در حال اجراست.
هاشمی پور نیروگاه سیکل ترکیبی ۵۰۰ مگاواتی برق پادوک شهرستان کهگیلویه را یکی از پروژه های مهم استان طی سالهای اخیر دانست و گفت: این طرح با اعتباری بیش از ۲ هزار میلیارد ریال تحولی عظیم در زمینه تامین برق شهرستان کهگیلویه و چرام ایفا میکند.
وی گفت: در زمینه توسعه ورزش طی سالهای اخیر احداث ۲۷ چمن مصنوعی با اعتباری بیش از ۱۳۵ میلیارد ریال در چهار شهرستان کهگیلویه، چرام، لنده و بهمئی مصوب شد.
هاشمی پور تصریح کرد: تعداد زیادی از این طرحها به بهره برداری رسید.
وی با اشاره به راه اندازی اورژانس دهدشت در سال جاری افزود: نیاز است بیمارستانهای ۳۲ تختخوابی چرام و لنده از سوی دانشگاه علوم پزشکی به زودی تعیین تکلیف شوند.
هاشمی پور تصریح کرد: با بهره برداری از این بیمارستان ها تا حدود زیادی مشکلات این دو شهرستان در زمینه بهداشت و درمان کاهش خواهد یافت.
شهرستان کهگیلویه با ۱۳۲ هزار نفر جمعیت دارای چهار شهر، چهار بخش و ۱۰ دهستان است.