پایگاه خبری تحلیلی صدای جنوب-صدای مردم جنوب ایران

پایگاه خبری تحلیلی صدای جنوب | Sedayejonoob.ir

منتشر شده در تاریخ: 04 دی 1399 ساعت 14:10:: شناسه خبر: 90553

بررسی مشکلات و ظرفیت های استان توسط ستاد اجرایی فرمان امام (ره)

نماینده ولی‌فقیه در استان کهگیلویه و بویراحمد به همراه استاندار نشستی با رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام برگزار کرد.

به گزارش  صدای جنوبنشست مشترک استاندار کهگیلویه و بویراحمد با دکتر مخبر رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) با حضور نماینده ولی فقیه در استان و معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار برگزار شد.
نماینده، ولی فقیه در استان از دکتر مخبر رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) به دلیل همکاری‌ها و تلاش‌ها تقدیر و تشکر کرد.
حجت الاسلام والمسلمین سید نصیر حسینی با تشریح اهداف این نشست افزود: خوشبختانه ستاد اجرایی فرمان حضرت امام در راستای محرومیت‌زدایی تاکنون گام‌های ارزشمندی در استان برداشته و در حوزه‌های زیرساختی، معیشتی و اشتغال‌زایی رقم‌های بزرگ و قابل توصیفی هزینه کرده است.
نماینده، ولی فقیه در استان کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه باید از چنین ظرفیت‌هایی برای توسعه استان استفاده کنیم افزود: ستاد اجرایی فرمان حضرت امام ظرفیت خوبی برای رفع برخی مشکلات استان دارد که باید بیش از هر چیز طرح‌های بزرگ و اثرگذار را برای عملیاتی کردن به ستاد پیشنهاد دهیم.
وی در ادامه با ابراز خرسندی از این که ستاد اجرایی و شخص دکتر مخبر نگاه خوبی به استان داشته و مشکلات را نیز رصد می‌کنند، گفت: در این نشست یکی از موارد مورد تاکید ما پرداختن به اولویت‌های استان و پروژه‌های ضروری و اثرگذار بود که مورد موافقت ستاد نیز قرار گرفت.
آیت الله حسینی افزود: یکی دیگر از دغدغه‌های ما مربوط به حوزه فرهنگ و کمبود فضا‌های فرهنگی و همچنین برخی طرح های نیمه تمام در این حوزه است که در این نشست مطرح شد.
نماینده، ولی فقیه در استان با بیان اینکه ستاد اجرایی در خصوص ورود به حوزه فرهنگی تا حدودی معذوریت دارد، افزود: قرار بر این شد تا در خصوص مشکلات زیرساختی حوزه فرهنگی در استان مکاتبه‌ای با دفتر مقام معظم رهبری انجام شود و راهکاری برای ورود ستاد اجرایی به حوزه فرهنگی اندیشیده شود.
امام جمعه مرکز استان با اشاره به برخی کمبود‌ها در زمینه زیرساخت‌های فرهنگ دینی از جمله کمبود محسوس مساجد در استان به ویژه در شهر یاسوج گفت: باید فکری به حال این نقیصه شود و ما نیز از هر راهی به دنبال رفع چنین کمبود‌هایی هستیم.
وی به مبحث دیگری که در این نشست مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت اشاره کرد و افزود: موضوع بلاتکلیفی کارخانه قند یاسوج از دیگر موضوعاتی بوده که ستاد اجرایی در حال مطالعه آن است تا این کارخانه و واحد تولیدی نام آشنا در استان که گرفتار رکود شده از وضعیت کنونی خارج شود.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد در این نشست ضمن تبریک به دکتر مخبر به دلیل ساخت واکسن کرونا که یک تحول بسیار بزرگ پزشکی در سطح بین المللی است، از زحمات و تلاش‌های ایشان و مجموعه تیمی ستاد اجرایی در استان به خصوص زحمات دکتر مدنی مدیرعامل بنیاد برکت تشکر و قدردانی کرد.
حسین کلانتری با معرفی ظرفیت‌های مهم استان اظهار داشت: منابع آبی کهگیلویه و بویراحمد حدود ۸ تا ۱۰ درصد منابع آبی کشور است و در زمینه پوشش جنگلی سرانه استان ۸ برابر میانگین سرانه کشوری است که این موضوع یکی از ظرفیت‌های مهم استان است.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد به ظرفیت‌های مهم کشاورزی و تولیدات محصولات استان اشاره کرد و افزود: سالیانه حدود یک میلیون تن محصولات کشاورزی شامل محصولات باغی، زراعی، دامی، شیلات، شیر خام و انواع گوشت ماکیان، عسل و تخم مرغ در استان تولید می‌شود که در بعضی از این تولیدات استان در رتبه‌های خوب کشوری قرار دارد.
وی گفت: به عنوان نمونه استان کهگیلویه و بویراحمد با حدود یک درصد مساخت کشور در بحث تولید ماهیان سردابی رتبه ۳ کشوری، لیمو ترش رتبه ۵ کشوری، تولید انگور رتبه ۶ کشوری، تولید سیب درختی رتبه ۸ کشوری، پرتقال رتبه ۹ کشوری و زیتون رتبه ۱۲ کشوری قرار دارد.
کلانتری با اشاره به اینکه در بحث جاذبه‌های گردشگری استان دارای ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های بسیار خوبی است، عنوان کرد: وجود ۷۰۰ اثر تاریخی ثبت شده و ۲۸۳ جاذبه طبیعی گردشگری و وجود بیش از ۳۰۰ بقعه متبرکه از نوادگان ائمه اطهار و همچنین ۴۰ قله بالای ۴ هزار متر و ۱۴ منطقه نمونه گردشگری و همچنین ۱۳ روستای هدف گردشگری و شهر قدیمی بلاد شاپور و ثبت منطقه حفاظت شده دنا به عنوان ذخیره زیست کره جهانی از پتانسیل‌های بالای گردشگری استان هستند.
استاندار گفت: در زمینه تولید نفت و فرآورده‌های نفتی استان روزانه توان تولید ۷۰۰ هزار بشکه نفت خام و ماهانه یک و نیم میلیون بشکه میعانات گازی و ۱.۴ میلیارد فوت مکعب گاز طبیعی را دارد که از پتانسیل‌های نفت و گاز استان محسوب می‌شود.
وی در ادامه به بحث پتانسیل‌ها و ظرفیت‌های گیاهان دارویی در استان اشاره کرد و افزود: وجود ۲۲۰۰ گونه گیاهی در مقابل ۷۵۰۰ گونه گیاهی کشور و ۴۷۵ گونه دارویی در مقابل ۱۰۰۰ گونه کشور از ظرفیت‌های مهم گیاهان دارویی استان محسوب می‌شود. وی اظهار داشت هم اکنون قریب ۲۰۰ هکتار از اراضی استان زیر کشت گیاهان دارویی است و لذابا توجه به پتانسیل‌های استان امکان توسعه کشت گیاهان دارویی در اراضی ملی تا سطح ۲۰۰ هزار هکتار وجود دارد.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد همچنین به زیرساخت‌های صنعتی و شهرک‌ها و نواحی صنعتی استان با بیش از ۱۵۰۰ هکتار در ۱۰ شهرک و ۴ ناحیه صنعتی اشاره کرد.
وی به پتانسیل‌ها و ظرفیت‌های مواد معدنی استان اشاره و افزود: تاکنون بیش از ۱.۵ میلیارد تن ذخایر قطعی مواد معدنی در استان شناسایی شده که این مواد بیشتر مواد اولیه سیمان، سنگ آهک، گچ، فسفات، بوکسیت، سلیستین و … است که می‌توان روی این ذخایر عظیم برنامه ریزی‌های مهمی انجام داد.
کلانتری با اشاره به بلاتکلیفی کارخانه قند یاسوج خواستار نگاه ویژه ستاد اجرایی حضرت امام (ره) و هلدینگ‌های اقتصادی زیرمجموعه ستاد برای راه اندازی مجدد این کارخانه و کمک به تولید و اشتغال استان شد.
دکتر کلانتری با اشاره به ظرفیت گیاهان دارویی استان گفت: در زمینه فرآوری گیاهان دارویی کارخانه‌های خوبی در استان در حال احداث است که یک مورد شهرستان بویراحمد و یک مورد توسط ستاد اجرایی فرمان حضرت امام در شهرستان گچساران در حال احداث هستند و تا پایان سال به بهره برداری می‌رسند.
استاندار ضمن تقدیر از رئیس ستاد فرمان اجرایی حضرت امام (ره) به خاطر کمک به ساخت کارخانه فرآوری گیاهان دارویی در شهرستان گچساران خواستار توجه و کمک ستاد برای احداث کارخانه‌های مشابه در دیگر شهرستان‌های استان شد.
وی در ادامه گفت: شرکت ایمیدرو به عنوان زیرمجموعه وزارت صنعت و معدن در دو سال اخیر در استان مطالعات خوبی انجام داده و این مطالعات می‌تواند کمک خوبی به ستاد اجرایی فرمان حضرت امام برای ایجاد کارخانه‌های صنعتی و فراوری معدنی در استان باشد.

دیدگاه ها بسته شده اند.

نظرسنجی

    • آخرین اخبار
    • پربازدیدترین اخبار

    ویدیو ها

    همراه اول

    بالای صفحه
    طراحی سایت