پایگاه خبری تحلیلی صدای جنوب-صدای مردم جنوب ایران

پایگاه خبری تحلیلی صدای جنوب | Sedayejonoob.ir

منتشر شده در تاریخ: 03 دی 1403 ساعت 22:10:: شناسه خبر: 153468

همایش پتروفن ۱۴۰۳ می‌تواند به رفع ناترازی و استفاده از الگوهای جهانی برای بهبود صنعت پتروشیمی کمک کند

صدای جنوب: نایب‌رئیس دوم کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، با تأکید بر ضرورت استفاده از الگوهای موفق جهانی و ارتقای بهره‌وری در صنعت پتروشیمی، گفت: «هدف از برگزاری این همایش‌ها، رسیدن به خروجی مثبت است که به رفع ناترازی‌ها و بهبود بهره‌وری در این صنعت کمک کند.» به گزارش صدای جنوب به نقل از روابط‌عمومی […]

صدای جنوب:

نایب‌رئیس دوم کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، با تأکید بر ضرورت استفاده از الگوهای موفق جهانی و ارتقای بهره‌وری در صنعت پتروشیمی، گفت: «هدف از برگزاری این همایش‌ها، رسیدن به خروجی مثبت است که به رفع ناترازی‌ها و بهبود بهره‌وری در این صنعت کمک کند.»
به گزارش صدای جنوب به نقل از روابط‌عمومی شرکت صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس، در آئین افتتاحیه همایش پتروفن ۱۴۰۳، دکتر محمد بهرامی، با تأکید بر لزوم استفاده از تجربیات جهانی، عنوان کرد: «یکی از نکات کلیدی در این همایش‌ها، این است که بتوانیم از الگوهای موفق جهانی در زمینه توسعه صنعت پتروشیمی کمک بگیریم. درحالی‌که هزینه‌های صنعت پتروشیمی کشورمان بالا است، بهره‌وری این صنعت به‌ویژه در زمینه شدت انرژی تنها ۳۷ درصد است. این آمار نشان می‌دهد که هنوز نتوانسته‌ایم به طور کامل از ظرفیت‌های موجود در این صنعت استفاده کنیم.»


دکتر بهرامی بر لزوم هم‌افزایی میان دانشگاهیان، محققان و کارآفرینان در این صنعت تأکید کرد و افزود: «دانشمندان و دانشگاهیان می‌توانند در این زمینه کمک‌های زیادی به صنعت پتروشیمی داشته باشند. کارآفرینان نیز با واردکردن فناوری‌ها به بازار، می‌توانند به بهبود فرایندها و افزایش بهره‌وری کمک کنند.»
وی با اشاره به این که گاهی اوقات دانش علمی وجود دارد؛ اما به‌درستی از آن استفاده نمی‌شود، توضیح داد: «نباید اجازه دهیم که علم و دانش در صنعت به هدر برود. باید برنامه‌ریزی دقیقی برای استفاده از این دانش‌ها داشته باشیم تا از آن بهره‌برداری کامل شود.»
نایب‌رئیس دوم کمیسیون انرژی در ادامه به چالش‌های صنعت پتروشیمی در حوزه ناترازی‌ها اشاره کرد و اظهار داشت: «یکی از اهداف اصلی تشکیل این همایش‌ها، کمک به رفع ناترازی‌ها در صنعت پتروشیمی است. امیدواریم در آینده‌ای نزدیک به سویی برویم که دیگر با چنین مشکلاتی روبرو نباشیم.»
وی همچنین به چگونگی رشد و توسعه صنعت در کشورهای مختلف اشاره کرد و خاطرنشان ساخت: «بسیاری از کشورها توانسته‌اند بر اساس ظرفیت‌ها و امکانات خود، صنعت خود را توسعه دهند. امیدواریم روزی برسد که صنعت پتروشیمی ایران نیز به داد مشکلات کشور در بخش‌های مختلف برسد و نقش مؤثری در حل چالش‌های اقتصادی ایفا کند.»
دکتر بهرامی در پایان سخنان خود به اهمیت شیوه‌های نرم و سخت در فرایند توسعه اشاره و بیان داشت: «در حوزه توسعه، هم‌شیوه‌های نرم و هم‌شیوه‌های سخت وجود دارند. تکنولوژی به‌عنوان یک شیوه سخت مطرح است، اما بسیاری از مشکلات ما در صنعت به مسائل نرم مرتبط با مدیریت و هماهنگی‌ها برمی‌گردد. در سطح مدیریت عالی، یکی از مهم‌ترین موضوعات، مدیریت ادراکی است که می‌تواند بسیاری از هم‌افزایی‌ها را ایجاد کرده و باعث پیشرفت صنعت پتروشیمی شود.»

درادامه حسن نشان‌زاده، معاون برنامه‌ریزی و توسعه کسب‌وکار صنایع پتروشیمی خلیج فارس ضمن تشکر از حضور حاضران، بر اهمیت همکاری دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی با صنعت پتروشیمی تاکید کرد و گفت: ما باید از ظرفیت‌های علمی کشور استفاده کنیم و با ایجاد بسترهای مناسب، ایده‌های نوآورانه را به محصول تبدیل کنیم. همایش پتروفن گامی مهم در این مسیر است و در دو سال گذشته توانسته است نیازهای فناورانه صنعت پتروشیمی را شناسایی کرده و راهکارهایی برای رفع آن‌ها ارایه دهد.

نشان‌زاده با اشاره به موفقیت‌های پتروفن در ایجاد ارتباط بین صنعت و دانشگاه، افزود: هدف ما این است که صنعت پتروشیمی ایران به سمت دانش‌بنیان شدن حرکت کند و بتواند با تکیه بر دانش و فناوری‌های نوین، ارزش افزوده بیشتری ایجاد کند. در طول دو سال گذشته موفقیت‌های خوبی حاصل شد اگرچه باز هم در ابتدای راه هستیم و نقد و ایرادهایی متوجه این کار است اما با توجه به نظر اهل فن و ارزیابی‌هایی که داشته‌اند، پتروفن توانسته است جایگاه خود را پیدا کند و علاوه بر شناسایی نیازهای فناورانه، راهکارهایی هم ارایه کند که در نهایت منجر به تفاهمنامه و قراردادهایی شده است.

معاون برنامه‌ریزی و توسعه کسب‌وکار صنایع پتروشیمی خلیج فارس در ادامه سخنان خود به چالش‌های پیش روی صنعت پتروشیمی پرداخت و عنوان کرد: در سه سال گذشته، بخش قابل توجهی از نیازهای صنعت پتروشیمی، به ویژه در صنعت بزرگ پتروشیمی خلیج فارس، برطرف شده است. امروز، با تکیه بر نوآوری، هوش مصنوعی و فناوری‌های نوین، امیدواریم به عنوان موتور محرک این صنعت، نه تنها در منطقه خلیج فارس بلکه در سطح کل کشور، به پیشرفت‌های چشمگیری دست یابیم. با کسب دانش فنی و لایسنس‌های جدید، قصد داریم تا ناترازی موجود در حوزه انرژی را کاهش داده و با تولید محصولات با ارزش افزوده بالا، به اقتصاد کشور کمک کنیم.

 

در این مراسم همچنین، امید شاکری، معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری با اشاره به رشد بیش از ۳ برابری ورود شرکت‌های دانش‌بنیان جدید به فهرست تأمین‌کنندگان وزارت نفت عنوان کرد: وزارت نفت برای سه سال پیاپی مقام نخست را در طرح‌های تولید بار اول اقلام راهبردی کسب کرده است.

معاون وزیر همچنین از میزان قابل توجه صرفه جویی ارزی به میزان ۱.۷ میلیارد دلار از طریق طرح‌های تولید بار اول خبر داد.

سومین رویداد پتروفن ۱۴۰۳ از دوم تا چهارم دی‌ماه با همکاری هلدینگ خلیج‌فارس و معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری در مرکز همایش‌های کوشک وزارت نفت برگزار می‌شود. این رویداد، با محوریت رفع نیازهای فناورانه و معرفی شرکت‌های نوآور، فرصتی برای اشتراک دانش و ایجاد هم‌افزایی در صنعت پتروشیمی است.

 

در این همایش دو روزه آخرین دستاوردها و نو آوری های دانش بنیان مورد بحث و بررسی خواهد گرفت.

با توجه به اینکه قرار بود مراسم افتتاحیه با سخنرانی شریعمتداری مدیرعامل هلدینگ خلیج فارس آغاز شود اما اعلام شد وی به علت کسالت و بیماری نتوانسته در برنامه امروز حضور پیدا کند.

همایش پتروفن فردا نیز با برگزاری کارگاه های تخصصی و به میزبانی پتروشیمی های مختلف   به بررسی آخرین دستاوردها و تحولات در حوزه پتروشیمی خواهد پرداخت.

محمد موحد و مالگ شریعتی دیگر نمایندگان نیز در این همایش حضورداشتند.

ارسال نظر جدید

*

نظرسنجی

    • آخرین اخبار
    • پربازدیدترین اخبار

    ویدیو ها

    همراه اول

    بالای صفحه
    طراحی سایت