در روزهایی که استان کهگیلویه و بویراحمد و مردمانش، خاطره خوشی از سرمایهگذاری ندارند در گوشه ساختمان دولت در شهر یاسوج حرکتی آرام و سنجیده برای یک سرمایهگذاری واقعی از جنس لطیف کشاورزی در حال وقوع است؛ حرکتی که هم نشانههایی از واقعی بودن آن وجود دارد و هم امید به آن؛ صحبت از طلای سفیدی است که هنوز کمتر کسی میداند این طلای سفید، یک گیاه است.
صدای جنوب:
در روزهایی که استان کهگیلویه و بویراحمد و مردمانش، خاطره خوشی از سرمایهگذاری ندارند در گوشه ساختمان دولت در شهر یاسوج حرکتی آرام و سنجیده برای یک سرمایهگذاری واقعی از جنس لطیف کشاورزی در حال وقوع است؛ حرکتی که هم نشانههایی از واقعی بودن آن وجود دارد و هم امید به آن؛ صحبت از طلای سفیدی است که هنوز کمتر کسی میداند این طلای سفید، یک گیاه است.
به گزارش صدای جنوب، مثلث توانمند تاج گردون رحمانی و معتمدیپور با جذب یک سرمایهگذار خوشنام با یک مجموعه پای کار در تلاش هستند تا در دو محصول گوجه و پنبه، کاری بزرگ و ماندگار انجام دهند.
روز گذشته بخش کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد میزبان آقای سعید جلالی غدیری به نمایندگی از مجموعه اقتصادی رژینتاگ بود تا اراضی کشاورزی استان در بخش گرمسیر و سردسیری استان به منظور امکان سنجی کشت محصول استراتژیک پنبه و همچنین محصول پرتقاضای گوجه فرنگی، و همچنین تکمیل زنجیره ارزش این دومحصول، مورد بازدید قرار گیرند.
بعد از پایان این بازدید، آقای جلالی غدیری به عنوان سرمایهگذار وارد یاسوج شد؛ موضوع آنقدر مهم بود که استاندار یکی از جلساتش را لغو و در ساختمان دولت با این سرمایهگذار دیدار کرد؛ دیداری که نه خبر از دوربینهای خبرنگاران بود نه هماهنگی برای پوشش خبری آن اما همه شواهد و نشانهها خبر از کاری جدی و امیدوارکننده، میداد.
موضوع از آن جایی اهمیت پیدا میکند که اگر این اتفاق بیفتد، کشاورزان استان کهگیلویه و بویراحمد در دو محصول یاد شده، برای فروش محصولاتشان دغدغهای نخواهند داشت؛ اما این فقط بخشی از این اقدام مهم است؛ قرار است با کشاورزی قراردادی همه هزینههای کشاورزان داده شود و محصول آنها هم تضمینی خرید شود و علاوه بر این دو کارخانه مهم تبدیلی و تکمیلی مرتبط با زنجیره این دو محصول به ویژه زنجیره پنبه و تولید پارچه و پوشاک نیز احداث شود.
جلالی قدیری، دبیرکل اتحادیه تولید و صادرات نساجی ایران است و مدیرعامل تعاونی تامین نیاز این اتحادیه است.
او که به نمایندگی از یک مجموعه اقتصادی و با هدف سرمایهگذاری در بخش کشاورزی وارد یاسوج شده، در همین زمینه و در دیدار مشترک با استاندار و رییس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد گفت: برای کار واقعی آمدم و انتظار حمایت دارم؛ نه زمینی برای خودم میخواهم و نه میخواهم ادای سرمایهگذار را دربیاورم؛ کارم کشاورزی است و سودم را میخواهم، سودی که با سود بقیه مردم و کشاورزانی به دست میآید که باید با آنها کار کنم و انفرادی و تکی هرگز به دست نخواهد آمد.
مجموعه ما با آقای تاجگردون، نماینده مردم گچساران نیز در ارتباط است، ما را به رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان ارتباط دادند و حقیقتا در گام نخست اطلاعات کامل هواشناسی و آب و خاک استان را تهیه و به ما دادند و در گام بعدی همکاری کردند و همه اراضی مستعد را به ما نشان دادند و از آن بازدید کردیم؛ انتخاب این استان برای سرمایهگذاری در دو محصول مهم پنبه و گوجه میتواند چهره کشاورزی و اشتغال این استان را متحول کند.
او گفت که کشور ما برای تامین نیاز خود به ۱۷۰ هزار تن پنبه نیاز دارد که فقط ۷۰ هزار تن آن در کشور تولید میشود و در در حال حاضر کشور ما واردکننده ۱۰۰ هزار تن پنبه است؛ از طرفی پنبه یک مواد اولیه مهم در تولید پوشاک است که یک میلیون اشتغال و گردش مالی ۱۵ هزار میلیاردی را دارد.
این سرمایهگذار خوشنام با بیان اینکه مجموعه آنها اکنون در شمال کشور و در منطقه مغان به کشت پنبه مشغول است، ادامه داد که ما به دنبال تکمیل زنجیره تولید لباس و پوشاک هستیم و در حال حاضر به دلیل تنوع آب و هوایی در جنوب کشور به ویژه استان کهگیلویه و بویراحمد در تلاش هستیم تا کشت پنبه را در خارج از فصل کشت آن در شمال، در جنوب نیز بکاریم.
وی زنجیره پوشاک را شامل حلقههای مهمی چون تولید الیاف طبیعی یا مصنوعی یعنی کشت پنبه و بعد از آن کارخانه جات پنبهپاککنی، ریسندگی یا تولید نخ، بافندگی یا تولد پارچه و نهایتا رنگرزی و چاپ و تکمیل پارچه دانست و گفت در حال حاضر حلقه اول یعنی تولید الیاف و حلقه میانی کارخانه پنبه پاک کنی و در بخش دیگری نیز کشت و احداث کارخانه ربگوجه در دستور کار ما در استان کهگیلویه و بویراحمد است.
قدیری این را هم گفت که در کشت پنبه و گوجه، به جز زمین و کار همه هزینههای تولید از بذر و سم و کود تا هزینه برداشت و آموزش و نهایتا خرید تضمینی محصول را سرمایهگذاری میکنیم.
وی ادامه داد: در کشت پنبه و برای احداث کارخانه، به تولید حداقل ۱۰ هزار تن پنبه حداقل به پنجهزار هکتار زمین نیاز است که ابتدا یک هکتار کشت آزمایشی و بعد در سال دو بار کشت خواهیم کرد و این کار مهم را شروع میکنیم.
وی توضیح داد که استقرار یک کارخانه پنبه پاک کنی حداقل ۷۰۰ میلیارد تومان پول میخواهد بنابراین باید تامین مواد اولیه آن تضمینی باشد و لذا لازم است حداقل یک هزار هکتار زمین به صورت اجاره بلندمدت یا بهرهبرداری چند ساله از زمین در ازای خدمات کاملا در اختیار سرمایهگذار باشد که مواد اولیه کارخانه با مشکلیم واجه نشود.
او گفت که حجم بالای سرمایهگذاری هم برای احداث کارخانه و هم تامین هزینههای کشت و خرید محصولات سرمایه اندکی نمیخواهد لذا انتظار میرود مجموعه دولت در تامین مالی این سرمایهگذاری سنگین، تسهیلات مناسبی را اختصاص دهد.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد اما در این دیدار با استقبال از چنین سرمایهگذاریهایی گفت که ما اصلا به دنبال جلسه و هدر رفتن زمان نیستیم، حرف شما شفاف است و حرف ما هم جدی و تضمینی است، کار باید شروع شود و اگر مانعی هست بگویید تا رفع کنیم؛ شما برای اجرایی شدن این سرمایهگذاری هر آنچه از ما بخواهید، ما هستیم، و مدیر من در بخش کشاورزی و تیم اقتصادی ما شبانهروزی و بدون منت پای کار هستند تا بستر این سرمایهگذاری مهم برای حمایت از کشاورزان و رونق کشاورزی استان عملیاتی شود.
رحمانی گفت که جذب سرمایهگذار و عملیاتی کردن سرمایهگذاری مهمترین هنر یک مدیر است و من از مدیرم در راس سازمان جهاد کشاورزی و نمایندگان مجلس که زمینه و استارت این کار را زدند تشکر میکنم و کاملا حمایت خواهم کرد؛ استان ما و مردم و کشاورزان عزیز و زحمتکش ما به این سرمایهگذاریها نیاز دارند.
استاندار افزود: در تولید گوجه که در چند صد هکتار از اراضی استان گوجه کاشت میشود، خرید تضمینی این محصولات به تنهایی خودش یک حرکت خوب حمایتی است و در ادامه کارخانه رب گوجه نیز ضروری و مورد حمایت ماست و در بحث پنبه هم که کار جدیدی است اگر بتوانیم این زنجیره را در کشور کامل کنیم و بخشی از حلقههای این زنجیره مانند تولید الیاف و کارخانهجات مربوطه نیز در استان ما باشد، قطعا حرکت ماندگاری خواهد شد که زمینهساز اشتغال پایدار و رونق کشاورزی خواهد شد.
رحمانی گفت که این نوع سرمایهگذاریها کاملا مردمی هستند و سرمایهگذار بخش کشاورزی بیش از هر بخش دیگری، با مردم و برای مردم کار میکند و هر جا منفعت دو طرفه وجود داشت هر دو طرف انگیزه کار و همکاری خواهند داشت.
معتمدیپور، رییس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد نیز در این دیدار با ارایه گزارشی از وضعیت موجود تاکید کرد: سرمایهگذاری که یک قدم به جلو بردارد ما ده قدم به سمت او میآییم و ضمن اعلام حمایت بیچون و چرا از این سرمایهگذاری گفت که در میدان عمل و اجرا هر اقدام عملی سرمایهگذار را با تضمین و تسهیلگری پاسخ خواهیم داد.
وی با بیان اینکه فرش قرمز جهاد کشاورزی پای سرمایهگذاران پهن است گفت که در گام نخست اطلاعات مورد نیاز هواشناسی، آب و خاک و توجیه فنی در اختیار سرمایهگذار قرار گرفت و در گام بعدی اراضی مستعد برای کشت پنبه شناسایی و سرمایهگذار نیز از آنها بازدید کرده و همه شرایط برای حمایت از سرمایهگذار هم در کشت پنبه و گوجه و هم خرید تضمینی محصولات آنها فراهم است.
معتمدیپور این را هم گفت که جذب سرمایهگذار و ایجاد زنجیرههای تولید دو سیاست مهم استاندار بوده که از روز اول به ما گوشزد کرده و تا همینجای کار و در همین مدت اندک هم اقدامات مهمی برای اجرایی شدن این سیاستها انجام شده است.
وی به اقدامات موثری در ایجاد و تکمیل زنجیرههای شیلات، گیاهان دارویی و گلخانهها اشاره کرد و گفت در همه محصولات کشاورزی به دنبال ایجاد زنجیره کامل ارزش غذایی و تولید هستیم و در همین بحث پنبه نیز اگر چه یک زنجیره کشوری است اما نگاه ما به آن متناسب با تکمیل حلقههای مهم این زنجیره در استان است.
وی حمایتهای استاندار و سه نماینده استان را در موفقیت بخش کشاورزی، تعیین کننده خواند و گفت که به دستور استاندار در هفته آتی برای عملیاتی کردن سرمایهگذاری اخیر مجموعه رژینتاگ به نمایندگی آقای قدیری دیداری با مسئولان مرتبط به ویژه آقای تاجگردون که از ابتدای این کار، پیگیر و حامی بوده، خواهیم داشت و آن را عملیاتی خواهیم کرد.
انتهای پیام/