پایگاه خبری تحلیلی صدای جنوب-صدای مردم جنوب ایران

پایگاه خبری تحلیلی صدای جنوب | Sedayejonoob.ir

منتشر شده در تاریخ: 27 مهر 1398 ساعت 18:07:: شناسه خبر: 61925

نمود پلورالیزم حسینی همراه با تسامح و برادری در پیاده روی اربعین

شبیه پیاده روی اربعین در هیچ مکتبی وجود ندارد. اگر یک میلیون از این جمعیت بیست و چند میلیونی خود جوش بسمت واتیکان راه می افتاد امپراطوری رسانه ای غرب چگونه پوشش می داد!! 

پایگاه خبری صدای جنوب:

شبیه پیاده روی اربعین در هیچ مکتبی وجود ندارد. اگر یک میلیون از این جمعیت بیست و چند میلیونی خود جوش بسمت واتیکان راه می افتاد امپراطوری رسانه ای غرب چگونه پوشش می داد!!

تجلی صفا و یکرنگی هشت سال دفاع مقدس در پیاده روی اربعین مشهود است. التماس معکوس در آن موج میزند، در دنیای که سود اصالت دارد و درآن گدایی می‌کنند چیزی بدست بیاورند، می بینیم عشایرعراق در این مسیر تمام دارایی خود راجمع میکنند و با الحاح و التماس زائر ابی عبدالله (ع)را پذیرایی می کنند. و می‌گویند “خدمه الزوار الحسین شرف لنا” و در طول این مسیر بین الحرمین بزرگ یعنی حرمین نجف و کربلا نوای حاج باسم کربلایی طنین انداز است (هله بکم یازواری هله بکم…یعنی خوش آمدید ای زوار خوش آمدید…).

وخوشبین ترین افراد دهه شصت فکر نمی کردند چنین مودت، اخوت و برادری شکل بگیرد و ما با پای برهنه و قدم زنان تسبیح بیاندازیم و کربلا را فتح کنیم و حس بسیار دل انگیز و غرور آفرینی به انسان دست می دهد که قدرت نرم انقلاب اسلامی این گونه قلوب را تسخیر کرده است، و این سالها جریان فرهنگی اربعین به مهترین پشتوانه عصر ظهور تبدیل شده است و اتفاقات یمن و جبهه مقاومت نوید بخش #آینده_روشن و نباء عظیم صبح آدینه است.

درکنگره عظیم تمدن ساز اربعین حسینی دهها هزار نفر ازسراسر عالم و کشورهای اروپایی و شیعیان و اهل سنت محب اهل البیت…حضور پیدا می کنند. همچون شریانی از چهار سوی کربلا بسمت قلب تپنده عالم درحال حرکتند. گویی ازآن سو انرژی مثبت و روح آزادگی، مقاومت، ایثار وشهادت طلبی…پمپاژ می شود به تک تک سلولهای نظام آفرینش. وهنوز ندای هل من ناصر و کیست مرا یاری کند طنین انداز است وکربلا همچنان جاریست…که مرگ با عزت زعیش در مذلت بهتر است

در ادامه به سخن رهبر معظم انقلاب که قبل از شکل گیری این حرکت در این سطح بین المللی درباره‌ی جایگاه ویژه‌ی زیارت اربعین در اوج‌گیری بزرگداشت نهضت حسینی فرموده‌اند، اشاره می کنیم «شروع جاذبه مغناطیس حسینی در روز اربعین است. جابربن‌عبداللَّه انصاری را از مدینه حرکت می دهد و به کربلا می‌کشاند. این، همان مغناطیسی است که امروز هم با گذشت قرن‌های متمادی، در دل من و شماست. کسانی که معرفت به اهل‌بیت دارند، عشق و شور به کربلا همیشه در دلشان زنده است. این از آن روز شروع شده است.» این جاذبه سال‌ها است که در قالب برگزاری تجمع میلیونی و پیاده‌روی زائران حسینی از نجف تا کربلا تجسم پیدا کرده است. حضور جابر انصاری وحرکت از مدینه تا کربلا با وجود کهولت سن و نابینایی همراه با عطیه کوفی نمونۀ برجسته‌ای از اولین بارقه‌های جاذبۀ مغناطیس حماسۀ حسینی است. ذکر این نکته از سوی رهبر معظم انقلاب نشان‌دهندۀ نگاه عمیق ایشان به تاریخ اسلام و جامعۀ اسلامی است که سال‌ها قبل از اینکه این مراسم باشکوه برگزار شود، با تعبیر مغناطیس حماسۀ حسینی، از اربعین با عظمت یاد می‌فرمودند. ایشان از ابتدای راه افتادن این جریان پیاده‌روی اربعین هم عنایت خاصی به آن داشتند. و در درس خارج فقه اربعین حسینی قبل گفتند دلم برای پیاده روی اربعین و زیارت اباعبدالله الحسین علیه السلام تنگ شده است.

اگر دقت کنیم ارادت به سیدالشهدا ‌علیه‌السلام تنها مختص شیعیان نیست، و به تعبیر آقای حسن رحیم پور ازغدی عضوشورای انقلاب فرهنگی “در پیاده روی اربعین شاهد پلورالیزم حسینی همرا ه با تسامح و برادری هستیم” یعنی عشق به ساحت حضرت حسین(ع)بین المللی است. خلق الله از اقصی نقاط عالم می آیند. این حرکت سیاسی – اجتماعی در طول این سالها بایکوت شده بود که مجدد بعد سرنگونی رژیم بعث، فصل دیگری ازآن در سطح گسترده وحیرت انگیزی به منصه ظهور رسیده است. و اکنون این ارمغان شکل گیری تمدن جدیدیست که غایت آن تحقق دکترین مهدویت است. کنگره عظیم پیاده روی در میان میلیونها عاشق که با فتخار میگویند-(مشیا بالاقدام)- “لو قطعوا ارجلنا والیدین – ناتیک زحفا سیدی یاحسین(ع)” یعنی اگر پاها ودستهای مارا قطع کنند باسینه خیز خود را روی زمین می کشیم و بسمت تو می آییم و به تو لبیک می‌گوییم.

در کلام امام صادق(ع)چنان برپیاده روی تاکید شده که انگار هیچ عملی پرثواب تر از آن نیست. لذا مهمترین شاخصه این حرکت، ارتباط آن با مهدویت است و ایجاد شناخت بیش از پیش مردم عالم به امام حسین(ع) جد امام زمان(عج)… اربعین حسینی یک تعزیه میلیونی که همه در آن هم تعزیه می خوانند و هم تماشاگرند! هم روضه خوانند و هم مستمع! مسیر پیاده روی اربعین، یک روضه طولانی چند روزه هست. اربعین این شناخت بیشتر نسبت به اباعبدالله الحسین(ع) رو ایجاد می‌کند. گویی پدر امام زمان دربین فروع، واقعیتی راز گونه وشگفت بنام تکامل را مستور کرده است[علامات المؤمن خمس…و یکی از پنج نشانه مومن زیارت اربعین هست…].

در صبح آدینه وقتی حضرت ولی عصر ارواحنا فداه در کنار رکن حجر و خانه خدا قرار می گیرد و میفرماید: »یا اهل العالم انا جدی الحسین قتلوه عطشانا«ای اهل عالم! من فرزند همان کسی هستم که با لب تشنه بشهادت رسید. ذهن ها نسبت به حضرت ایشان آمادگی قبلی دارند .
دوم خونخواهی از مظلوم و اینکه جهانیان به ظلم پی میبرند و روحیه خونخواهی نهادینه میشود. سوم، زمینه سازی همدلی و جریان سازی بین المللی (پیوند همه ملتها) که ازجای جای دنیا حضور پیدا می کنند، ایجاد می شود.

این زمینه سازی نیاز به یک حرکت کاروانی منسجم دارد. در این کنگره عظیم فضایی ایجاد می‌شود که ارزشهای مادی برداشته شده، ملاکهای دینی و ارزشهای اسلامی بعنوان یک الگوی کوچکی از حکومت امام زمان(عج) در این فضا دلها را مشتاق می‌کند. این کاروان از سال شصت و یک هجری یعنی۱۳۸۰ سال است راه افتاده، و یاری می‌طلبد. این نگاه تکامل یافته اربعینی منازلی دارد از جمله (معرفت، طهارت و توبه، محبت، بصیرت، اشک و وفا…) که سیرو سلوک معنوی است و ایجاد آمادگی می کند و زمینه سازی برای یک اتفاق بزرگتراست. این معجزه امام حسین(ع) است و در روایات می خوانیم حضرت حجت(عج) که می آیند بانام حضرت حسین علیه السلام شناخته می‌شوند و پرچم امام حسین(ع) را بالا می برند. «یالثارات الحسین»

ما میرویم اوست هوالباقی، السلام
عالم بنام آل حسین است، والسلام./

سید فرزاد نجات نیا

دیدگاه ها بسته شده اند.

نظرسنجی

    • آخرین اخبار
    • پربازدیدترین اخبار

    ویدیو ها

    آگهی مناقصه شرکت پشتیبانی امور دام کشور

    همراه اول

    بالای صفحه
    طراحی سایت