قرار است در استان کهگیلویه و بویراحمد دو دستگاه از کلینیکهای سیار مستقر شوند که در این کلینیکهای سیار دندانپزشکی، همه خدمات عمومی به مردم ارائه میشود.
دسترسی عادلانه و رایگان به خدمات دندانپزشکی، مهمترین هدف استقرار کلینیکهای سیار دندانپزشکی در مناطق محروم است. هر کدام از این کلینیکهای سیار به عنوان یک مطب کامل دندانپزشکی تلقی میشوند، به گونه ای که در این کلینیکهای سیار، تجهیزات کامل دندانپزشکی به همراه یک دستیار و دندانپزشک وجود دارد.
قرار است در استان کهگیلویه و بویراحمد نیز دو دستگاه از کلینیکهای سیار مستقر شوند که در این کلینیکهای سیار دندانپزشکی، همه خدمات عمومی به مردم ارائه میشود.
البته در این میان وزارت بهداشت دست روی دست نگذاشته و برای اینکه مطمئن شود خدمت رسانی انجام خواهد شد، جیپیاس بر روی هر کدام از این کلینیکهای موبایل سیار دندانپزشکی نصب کرد تا با استفاده از جیپیاس متوجه شوند که این کلینیکها در کجا مشغول ارائه خدمات هستند.
در این میان نباید تلاش های دکتر ایلامی را در توجه به مناطق محروم نادیده گرفت، تلاشی که مورد تقدیر وزیر بهداشت هم قرار گرفت، اما آیا این نگاه به مناطق محروم در نگاه مدیریتی رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان عمری کوتاه دارد، یا داستانی دیرینه؟!
روزی که دکتر اورنگ ایلامی، فرمان حوزه پرکار بهداشت و درمان استان را به دست گرفت، ارائه خدمات در مناطق محروم را جزو اولویت های خود اعلام نمود و برای عملیاتی نمودن وعده های خود نیز سفرهای شهرستانی که بعدها با عنوان«کاروان سلامت امید» نام گرفت را برنامه ریزی و اجرا نمود.
سبک و الگوی سفرهای هیات رئیسه دانشگاه علوم پزشکی، در مدت زمانی کوتاه، مورد توجه مردم استان، سیاسیون و بالاخص نمایندگان استان قرار گرفت، به گونه ای که نشست تخصصی بررسی حوزه سلامت در گچساران بیش از ۵ ساعت به طول انجامید.
روزیکشنبه مردم کهگیلویه و بویراحمد، پای گیرنده های خود برنامه ای را تماشا کردند که در پایان برنامه و زمانی که مجری از بین تمامی روسای دانشگاه های علوم پزشکی از دکتر اورنگ ایلامی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج دعوت می کند تا به پاس تمام خدماتش در مناطق محروم توسط دکتر قاضی زاده هاشمی وزیر بهداشت تجلیل شود؛ این نوع قدردانی وزیر بهداشت، امیدواری برای توجه ویژه در دولت دوازدهم به حوزه سلامت در مناطق محروم تر استان را به مطالبه ای عمومی و البته اولویت دار تبدیل که نمی توان به راحتی از کنار آن گذشت و یا باور این مطالبه مردمی را با حاشیه سازی های بی دلیل کم رنگ نمود.
مراسم رونمایی از ۸۰ کلینیک سیار دندانپزشکی با حضور وزیر بهداشت، می تواند فرصتی برای تقویت نگاه های محرومت زدایی و کمک به مناطق کمتر توسعه یافته استانمان شود؛ تقویت این نگاه را نه در حرف که باید در عمل ببینیم و بر آن باور داشته باشیم.
آنچه که ضرورت این روزهای کهگیلویه و بویراحمد است، همین توجه ویژه به مردم روستاها و همچنین کمک به افرادی است که از بضاعت مالی کمتری برخوردارند، شاید آن روزها که زنگ آغاز طرح تحول نظام سلامت در کشور زده شد، تقویت این دیدگاه از هدف گذاری های اصلی بود و اگر برای حفظ این دیدگاه ها تلاش نشود، قشر ضعیف استان در حوزه سلامت با مشکلات جدی روبرو خواهند شد.
در نهایت، یونیت های سیار دندانپزشکی در کهگیلویه و بویراحمد مستقر می شوند، اما آنچه باید با این یونیت ها در استان استقرار دائمی پیدا کند، نگاه به مردم مناطق محروم استانمان و کمک به تقویت چنین دیدگاهی است، استقراری که به نظر می رسد استارت آن در حوزه سلامت استان زده شد و ضرورت انتقال آن به سایر بخش های مدیریتی کهگیلویه و بویراحمد نیز باید صورت بگیرد.