پایگاه خبری تحلیلی صدای جنوب-صدای مردم جنوب ایران

پایگاه خبری تحلیلی صدای جنوب | Sedayejonoob.ir

منتشر شده در تاریخ: 04 شهریور 1403 ساعت 13:06:: شناسه خبر: 149308

مدرسه های آزارگر

اگرچه مطابق با بخشنامه آموزش و پرورش فعالیت مدرسه های غیرانتفاقی در هر مکانی از شهر ممنوع نیست اما فعالیت این نوع مدارس در بخشی از مناطق مسکونی شهری بدلیل ایجاد مزاحمت، سلب آرامش ،بروز ترافیک و رعایت نکردن مسایل بهداشتی اعتراض مکرر ساکنان منزل های مسکونی را در پی دارد.

وزرات آموزش و پرورش در بخشنامه ای در شهریور ماه ۱۳۹۳به موضوع “فعالیت مدارس به عنوان مزاحمت برای ساکنان و یا مخالف اصول بهداشتی در شهر” اشاره دارد: «در خصوص مدارس مشمول بند ۲۰ ماده ۵۵ شهرداری ها در ادامه نامه دفتر حقوقی املاک و حمایت قضایی در خصوص رأی وحدت رویه شماره ۹۶۲ صادره از هیئت عمومی دیوان عدالت اداری فعالیت مدارس به عنوان مزاحمت برای ساکنان و یا مخالف اصول بهداشتی در شهر نبوده و مشمول بند ۲۰ ماده ۵۵ قانون شهرداری اصلاحی سال ۱۳۴۵ نمی باشد».

این در حالی است که اعتراض ساکنان به فعالیت برخی از این مدارس را باید شنید چرا که کاربری ساختمان محل فعالیت مدارس غیرانتقاعی از ابتدا برای مدرسه پیش بینی نشده است و برخی از این مدارس در وسط کوچه هایی فعالیت دارند که توجیه منطقی برای فعالیت های آموزشی ندارد.

برخی از ساکنان معترض به فعالیت مدارس غیرانتفاعی در فضاهای مسکونی در یاسوج با مراجعه به ایرنا بیان کردند: مکان های مسکونی خود را در یک فضای آرامی انتخاب و بنا کردیم ولی اینکه بعضا مالک یک خانه بدون توجه به آسایش ساکنان کوچه ، منزل مسکونی خود را برای فعالیت این نوع مدارس در اختیار افراد قرار می دهد با رسالت یک قانون و حتی بخشنامه سازگاری ندارد.

آنها تاکید کردند: مگر قوانین و بخشنامه ها را برای پاسخ منطقی به نیازها تدوین نکرده اند ولی بخشنامه ای که ساکنان یک محل و حتی کوچه را آزار می دهد نشان از فراگیر نبودن این نوع بخشنامه ها و قوانین دارد که نیازمند بازنگری است.

برخی دیگر از آنها شاکی هستند که در یک محله مسکونی آنان، ضعیف ترین و قدیمی ترین منزل مسکونی در وسط کوچه شلوغ را برای مدرسه غیرانتقاعی اختصاص داده اند در حالی که ما تلاش کردیم در یک مکان آرامی منزلی بنا کنیم اکنون چه گناهی مرتکب شدیم که باید در منزل مسکونی خود نه تنها احساس آرامش نداشته باشیم بلکه احتمال آسیب زدن به بچه هایمان نیز وجود داشته باشد.

عده ای از ساکنان معترض فراتر از آسایش خود به کاهش ارزش ملکی خود اشاره کردند و تصریح کردند: مطابق با عرف بنگاه املاک خانه های که کنار آنها مدرسه باشد مشتری کمتری دارند و ممکن است ارزش قیمتی آنها نیز کاهش یابد

البته رئیس اداره مشارکت های مردمی آموزش و پرورش کهگیلویه وبویراحمد اذعان دارد: که برخی از این مدارس در مکان های مناسی فعالیت ندارند چرا که شکایت های متعددی از طرف خانواده ها در این خصوص داریم اما مطابق با بخشنامه برشمرده، فعالیت این نوع مدارس قانونی است مگر اینکه چاره دیگری در پیش گرفت.

اگرچه وجود این بخشنامه ها مجوزی برای فعالیت این نوع مدارس است اما بخشنامه ها و قوانین قابل اصلاح هستند، زمانی که برخی ساکنان ساختمانی با هدف های خاص اعم از آرامش زندگی و حتی خرید ملک برای آینده خود اقدام کنند و در ادامه، این گونه مدارس همجوار این منازل فعالیت کنند نقض غرض است و موجب ناراحتی و نگرانی ساکنان می شوند.

مشاهده های میدانی از فعالیت برخی از مدرس های غیرانتقاعی نشان می دهد که برخی از آنها نه تنها در وسط یک کوچه فعالیت دارند بلکه برخی از آنها بدلیل نبود پیش بینی جا، مشکلات دیگری همانند ترافیک و شلوغی آن کوچه را در پی دارند که هم موجب آزار ساکنان کوچه ها شده و هم مشکلاتی برای ترافیک عمومی ایجاد می کنند.

مشکلاتی که برخی از مدارس غیرانتقاعی برای ساکنان برخی از محله ها ایجاد می کنند نیازمند چاره جویی دقیق است که اولا در میان کوچه ها اجازه فعالیت داده نشود در ثانی مشکلات بهداشتی و حتی ترافیکی شهر نیز پیش بینی شود.

 

دیدگاه ها بسته شده اند.

نظرسنجی

    • آخرین اخبار
    • پربازدیدترین اخبار

    ویدیو ها

    همراه اول

    بالای صفحه
    طراحی سایت