داشتن بیش از دو هزار گونه گیاهی، خوراکی و ۴۷۰ گونه دارویی گنجینهای عظیم در این استان است که باید از این ظرفیت، به خوبی استفاده شود.
پایگاه خبری صدای جنوب:
استان کهگیلویه و بویراحمد محل گونههای نادری از گیاهان دارویی است و همین مسئله موجب خاص بودن و منحصر شدن کهگیلویه و بویراحمد شده ، موضوع مهمی که یکی از پتانسیلهای این استان برای پیشرفت و توسعه هم به شمار میرود.
داشتن بیش از دو هزار گونه گیاهی، خوراکی و ۴۷۰ گونه دارویی گنجینهای عظیم در این استان است که باید از این ظرفیت، به خوبی استفاده شود که البته اینگونه هم هست و برنامهریزی برای استفاده و بهرهبرداری مناسب از این گونههای گیاهی و دارویی در حال انجام شدن است.
اما برخی از گونههای دارویی در عرصههای منابع طبیعی به عنوان گیاه خوراکی در حال ریشهکن شدن است و زنگ خطر انقراض گیاهان دارویی مانند بیلهر، بن سرخ، جاه شیر خیلی وقت است که به صدا درآمده و چند سالی است که منابع طبیعی به مردم هشدار می دهند که از ریشهکنی این گیاهان دارویی و خوراکی خودداری کنند اما گوش مردم بدهکار این حرفها نیست.
گیاه بیلهر در عین داشتن خواص دارویی دارای خاصیت سرطانزایی است و طبق پژوهشهای صورت گرفته مصرف زیاد آن سبب ایجاد سرطان در دستگاه گوارش و از کار افتادن کبد میشود و این خطر بزرگ توسط کارشناسان و پزشکان بارها تذکر داده شده اما باز هم مردم آن را نادیده میگیرند.
بهار که شروع میشود مردم به دامان کوه و طبیعت میزنند تا این گیاهان نادر و کمیاب را ریشهکن کنند و از قِبل فروش آنها هزینه زندگی را تامین کنند، هزینهای که به قیمت نابودی و انقراض این گیاهان تمام میشود.
اما آنچه این روزها بیش از هر چیز دیگری جای تعجب دارد و در خیابانهای شهر یاسوج خودنمایی میکند جولان این گونهها است که هنوز بیش از ۳۰ روز مانده تا فصل بهار و رویش این گیاهان، در سطح شهر خودنمایی میکنند.
سوالی که مطرح است چرا مسؤولان و متولیان امر فکری اساسی برای در امان ماندن گیاهان نمیکنند، چرا به صورت قاطع با خاطیان و کسانی که اقدام به ریشهکنی این گیاهان میکنند برخورد نمیکنند و در یک کلام چرا برای این بحران تدبیری نمیشود؟فارس