پایگاه خبری تحلیلی صدای جنوب-صدای مردم جنوب ایران

پایگاه خبری تحلیلی صدای جنوب | Sedayejonoob.ir

منتشر شده در تاریخ: 28 خرداد 1395 ساعت 22:03:: شناسه خبر: 3276

عارف بهگام:

سفره های زیر زمینی آب دشت باشت شش ونیم متر افت داشته است

وی خواستار صرفه جویی در مصرف آب بویژه از سوی کشاورزان شد و گفت: تغییر الگوی کشت در این شهرستان ها راهکاری مناسب برای جلوگیری از هدر روی منابع آبی است.

پایگاه خبری صدای جنوب:

رئیس اداره امور آب گچساران و باشت از افت شش و نیم متری سفره های زیر زمینی آب دشت باشت خبر داد.

به گزارش صدای جنوب،عارف بهگام ، در گفت و گو با خبرنگار ایرناافزود: برداشت بی رویه از آب های زیرزمینی دشت ۳۰ هزار هکتاری باشت موجب اُفت ذخیره این مایه حیاتی خدادادی در این منطقه شده است.
وی بیان کرد: ۴۱۰حلقه چاه کشاورزی مجاز در دشت باشت وجود دارد که سالانه ۲۲ میلیون و ۳۰۰ متر مکعب آب از آنها برداشت می شود.
بهگام ابراز کرد: این در حالی است که سالانه به طور متوسط می بایست ۱۷ میلیون متر مکعب آب از چاه های مجاز دشت باشت برداشت شود.
وی گفت: بطور متوسط سالانه آب سفره های زیر زمینی دشت باشت ۶۴ سانتی متر افت دارد.
بهگام ابراز کرد: شهرستان های باشت و گچساران دارای شش دشت شامل لیشتر، شاه بهرام، خیرآباد، باشت، سر پری و امامزاده جعفر است.
وی ادامه داد: در این دشت ها یک هزارو ۲۵۰ حلقه چا ه وجود دارد که از این تعداد ۹۶۰ حلقه مجاز است.
وی خواستار صرفه جویی در مصرف آب بویژه از سوی کشاورزان شد و گفت: تغییر الگوی کشت در این شهرستان ها راهکاری مناسب برای جلوگیری از هدر روی منابع آبی است.
کمبود آب کشاورزی و افت شدید سفره زیرزمینی دشت باشت در حالی است که دو شریان حیاتی رودخانه بریم و شاه بهرام در جنوب وشمال دشت باشت واقع شده است.
احداث سد شیو حیاتی ترین نیاز مردم باشت واقع در ۱۱۰کیلومتری یاسوج محسوب می شود.
اگرچه گچساران در ۱۶۰کیلومتری یاسوج یکی قطب آبی جنوب کشور است، اما دشت شش هزار هکتار امامزاده جعفر این شهرستان با ۱۸متر بیشرین افت سفره زیرزمینی آب را داشته است .
سد کوثر با حجم ذخیره ۵۸۰میلیون متر مکعب علاوه بربخش کشاورزی آب دو میلیون نفر از مردم شهرهای پنج استان جنوبی را تامین می کند.
سد در دست ساخت چم شیر یا بیش از ۶۰درصد پیشرفت فیزیکی باحجم مخزن ۲٫۳میلیارد متر مکعب یکی از بزرگترین طرح های سد سازی و نیروگاهی کشور محسوب می شود.
آب این سد بزرگ قرار است ۱۱۰هزار هکتار از زمین های خوزستان و بوشهر را تامین کند در حالی که دشت های دیم زار مجاور این سد در گچساران،کام کشاورزان زرا تلخ کرده است .
شهرستان گچساران اگر چه یکی از قطب های کشاورزی و نیز قطب های آبی کهگیلویه وبویراحمد است اما با وجود کشاورزی آن با مشکل کمبود آب مواجه است.
تخصیص آب از سد چم شیر به گچساران یکی از مهمترین مطالبات کشاورزان این شهرستان در بخش آب محسوب می شود.

دیدگاه ها بسته شده اند.

نظرسنجی

    • آخرین اخبار
    • پربازدیدترین اخبار

    ویدیو ها

    آگهی مناقصه شرکت پشتیبانی امور دام کشور

    همراه اول

    بالای صفحه
    طراحی سایت