پایگاه خبری تحلیلی صدای جنوب-صدای مردم جنوب ایران

پایگاه خبری تحلیلی صدای جنوب | Sedayejonoob.ir

منتشر شده در تاریخ: 17 فروردین 1403 ساعت 14:01:: شناسه خبر: 144942

پیشرفت سد سرپری در یکسال گذشته مطلوب است

صدای جنوب: شهرستان کهگیلویه با وجود ظرفیت‌های خوب بخش کشاورزی اما در سایه بی‌توجهی دولت‌ها و مسئولین ادوار گوناگون از توسعه باز ماند. زمین‌های مستعد و خاک حاصلخیز که می‌توانست این شهرستان را به قطب کشاورزی تبدیل کند در حسرت آب تشنه مانده‌اند؛ این در حالی است که رودخانه‌های خروشان می‌تازند و روانه سدهایی می‌شوند […]

صدای جنوب:

شهرستان کهگیلویه با وجود ظرفیت‌های خوب بخش کشاورزی اما در سایه بی‌توجهی دولت‌ها و مسئولین ادوار گوناگون از توسعه باز ماند.

زمین‌های مستعد و خاک حاصلخیز که می‌توانست این شهرستان را به قطب کشاورزی تبدیل کند در حسرت آب تشنه مانده‌اند؛ این در حالی است که رودخانه‌های خروشان می‌تازند و روانه سدهایی می‌شوند که اجازه برداشت برای پمپاژ داده نشده و حقابه شهرستان به کما رفته است.

بسیاری از پروژه‌ها از جمله پمپاژ اراضی دهدشت غربی آنقدر زمانبر هستند که در زمان افتتاح یادمان می‌رود چه تاریخی آغاز به کار شده‌اند و تا سررسید وعده تکمیل چه دوران طاقت‌فرسایی را پشت سر گذاشته‌اند.

ماهیت تپه‌ ماهوری اراضی حومه غربی باعث بروز مشکل در امر آبیاری شده است؛ در این راستا پس از بررسی‌های به عمل آمده مشخص شد که از هفت هزار هکتار اراضی موجود به طور خالص بیش از ۵۶۰۰ هکتار قابل کشاورزی است.رونق کشاورزی در این زمین‌ها به حدود پنج متر مکعب در ثانیه آب نیاز دارد که تأمین آب مورد نیاز بیش از ۳۳ هزار هکتار آن به روش‌های تحت فشار و ۲۳ هزار هکتار دیگر به روش ثقلی پیش‌بینی شده است.
سد سرپری

اگرچه آبیاری زمین‌های دهدشت غربی سالهاست در پیچ و خم اجرا مانده و در طولانی شدن روند اجرای عملیات رکورد زده است، اما طی سالهای اخیر اقدامات نجات بخش در احداث ۲ سد روزنه امیدی برای آبرسانی به زمین‌های کشاورزی ایجاد شده و با تکمیل و بهره‌برداری غبار محرومیت از این شهرستان خواهد زدود؛ احداث سد خاکی کوهبرد و سد مخزنی سرپری به عنوان طرح‌های اثربخش در توسعه بخش کشاورزی و رونق گردشگری تعریف و با تلاش طاقت‌فرسای پیمانکاری کاردان و پاکدست به نتیجه رسیده است.

احداث سد سرپری با هدف آبیاری بیش از ۴۵۰ هکتار از زمین‌های حومه غربی دهدشت آغاز شد این طرح اگرچه سالها مورد کم لطفی اعتباری واقع شد اما در دولت سیزدهم با پیگیری‌های انجام گرفته روی ریل پیشرفت قرار گرفته است.
بهره‌برداری از سد سرپری نه تنها باعث توسعه کشاورزی است بلکه با توجه به موقعیت مکانی سد و ظرفیت‌های خوبی که دارد فرصت مناسبی برای رونق گردشگری این منطقه نیز هست.
سد سرپری

این سد با هدف ذخیره آب در فصل‌های بارندگی و آزادسازی در مواقع نیاز عملیاتی شده و به مصارف کشاورزی خواهد رسید.

در حالی که کنترل سیلاب‌ها از دیگر مزایای سد سرپری است برخی شایعه‌های غیر کارشناسی درباره احداث سد مردم روستا را با نگرانی‌هایی مواجه کرده و آنها را نسبت به این طرح مهم دلسرد کرده است.

اگرچه اظهارنظرها و گفت‌وشنودها تخصصی و فنی نیست و از سوی کسانی مطرح شده که احساسی با مسئله برخورد می‌کنند اما لازم است در این خصوص آگاهی بخشی صورت بگیرد و مردم از اهمیت و مزایای سد مطلع شوند.

افشین دوستی مجری آب منطقه‌ای کهگیلویه و بویراحمد در پاسخ به دغدغه اهالی سرپری  گفت: سلامت آب بند و هسته سد کاملا مورد تأیید بوده و جای هیچ گونه نگرانی نیست.
سد سرپری

وی با اشاره به بخش خاکریزی شده و ابعاد لازم برای این کار تصریح کرد: خاک کوبیده و فشرده شده و سنگ مانند برای جنس بدنه مورد نیاز است آزمایشات متعدد سنجش کیفیت انجام گرفته و با ضریب ایمنی بالا ساخته می شود.

دوستی با بیان اینکه خاک دستی غیر کوبیده به راحتی قابل جابجایی است، افزود: در اجرای بدنه و آب بندها همه جوانب دیده شده هیچ خطری برای زمین‌ها و روستا ندارد.

به گفته دوستی سد سرپری از معدود سدهایی است که محل تخلیه آب و سرریز با بدنه سد دو مکان متفاوت است.
سد سرپری

جوشش چشمه ها از پرده آب بند موضوع دیگری است که نگرانی مردم را در پی دارد کارشناس آب منطقه‌ای در این خصوص گفت: بر خلاف دیدگاه برخی مبنی بر آب چشمه اما این جوشش نشانه اصولی بودن اجرای عملیات است.

وی با اشاره به اینکه ۲/۵میلیون متر مکعب آب پشت سد جای می‌گیرد، اضافه کرد: این در حالی است که حجم سد کوثر ۴۰۰برابر این سد است و تاکنون ریزش یا خطری نداشته است.
سد سرپری

مجری طرح آب منطقه‌ای تأکید کرد: شیب سد به سمت دره است محل تخلیه در اطراف نظر گرفته شده و هیچ آبی روستا را تهدید نمی‌کند.

این مسئول به مزایای سد اشاره کرد و گفت: علاوه بر آبیاری زمین‌های کشاورزی به رونق گردشگری کمک شایانی دارد.
وی، رفع نیاز مالی را مهمترین عامل در تسریع روند عملیات خواند و افزود: ۲۰۰ میلیارد تومان برای تکمیل سد و ۵۰ میلیارد تومان برای پرداخت مطالبات صاحبان اراضی مورد نیاز است.
سد سرپری

دوستی پیشرفت فعلی پروژه را ۵۵ درصد دانست و افزود:در صورت تأمین اعتبار تا یک سال آینده سد تکمیل و به بهره‌برداری خواهد رسید.

وی با اشاره به اینکه مجوزهای لازم اخذ شده و نامه مکتوب اقداملات فنی به سازمان برنامه و بودجه کشور رفته است،خواستار پیگیری ردیف بودجه ملی شد.

سد سرپری

سید حمزه محقق‌زاده نیز در بازدید از سد سرپری اجرای این پروژه را برای محرومیت‌زدایی شهرستان مهم خواند و گفت: ظرفیت‌های خوب بخش کشاورزی با اجرای چنین پروژه‌هایی شکوفا می‌شوند.

فرماندار کهگیلویه پیشرفت عملیات سد طی یکسال گذشته را مطلوب دانست و با بیان اینکه نگاه دولت سیزدهم به سد سرپری قابل توجه بوده است تلاش‌های پیمانکار در اجرای عملیات سد را ستود.

حال که شهرستان کهگیلویه از صنعت محروم است نگاه ویژه به بخش کشاورزی می‌تواند نجات بخش این شهرستان در حوزه کشاورزی و ایجاد اشتغال برای جوانان میباشد.

می‌طلبد نماینده مردم شهرستان در مجلس اختصاص ردیف بودجه ملی برای این سد را پیگیری و به تسریع در روند عملیات کمک کند.

دیدگاه ها بسته شده اند.

نظرسنجی

    • آخرین اخبار
    • پربازدیدترین اخبار

    ویدیو ها

    آگهی مناقصه شرکت پشتیبانی امور دام کشور

    همراه اول

    بالای صفحه
    طراحی سایت