پایگاه خبری تحلیلی صدای جنوب-صدای مردم جنوب ایران

پایگاه خبری تحلیلی صدای جنوب | Sedayejonoob.ir

منتشر شده در تاریخ: 26 آذر 1397 ساعت 11:09:: شناسه خبر: 46453

در جلسه شورای جهاد کشاورزی کهگیلویه مطرح شد

از لزوم برخورد با عاملان توزیع نهال‌های آلوده تا بیماری خطرناکی که در باغ های شهرستانهای گرمسیری باشت و کهگیلویه مشاهده شده است

جلسه شورای جهاد کشاورزی کهگیلویه با محوریت ضرورت کنترل آفات وبیماری های قرنطینه ای در دهدشت برگزار شد.

پایگاه خبری صدای جنوب:

فرماندار کهگیلویه در نشست شورای کشاورزی این شهرستان، با اشاره به احتمال شیوع آفات گیاهی «شانکرباکتریایی»، اظهار داشت: عاملان توزیع نهال‌های آلوده در شهرستان با همکاری نیروی انتظامی شناسایی و با آن‌ها برخورد شود.

فرماندار کهگیلویه،خواستار راه‌اندازی پست‌های قرنطینه نباتات در مبادی ورودی شهرستان و مرزهای مشترک با سایر استان‌ها شد.

نیکبخت،گفت: ناطق و باغات آلوده به آفات گیاهی شناسایی و درختان آلوده در اسرع وقت امحا شوند تا زمینه شیوع این نوع بیماری فراهم نشود.

وی، با بیان اینکه فروشندگان دوره‌گردی که مبادرت به توزیع نهال آلوده در شهرستان می‌کنند، باید شناسایی و به پلیس و تعزریات معرفی شوند، افزود: همکاری نیروی انتظامی و دادستان در برخورد با وارد کنندگان نهال غیر مجاز ضروری است.

وی، با بیان اینکه کلاس‌های آموزشی در زمینه مبارزه با آفات و بیماری‌ها باید برگزار و نکات لازم به باغداران گوشزد شود،تصریح کرد: ائمه جمعه و جماعات و رسانه‌ها هم در خصوص آگاهی‌بخشی به جامعه و عدم استفاده از نهال‌های فاقد لیبل نقش بسزایی دارند.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد نیز گفت: علائم بیماری خطرناک شانکر باکتریایی تاکنون در ۵۰۰ هکتار از باغ های مرکبات استان مشاهده شده است.

زواره آزاد پور اظهار داشت: این بیماری ابتدا در باغهای مرکبات هرمزگان مشاهده شد و سپس در بخشی از باغهای استان فارس و از این استان وارد مناطق گرمسیری شد.
وی بیان کرد: این بیماری خطرناک در باغ های شهرستانهای گرمسیری باشت و کهگیلویه مشاهده شده است.
آزادپور تصریح کرد: این بیماری ابتدا از ساقه شروع شده و سپس به برگ و در نهایت به میوه سرایت می کند و راهکار مقابله با آن در مرحله پیشرفته تنها با ریشه کن کردن درخت و سوزاندن و تعویض خاک و آیش چند ساله است.
وی گفت: این بیماری در مرکبات منطقه سریع شناسایی شده است و با قطع ساقه های آلوده و سوزاندن آنها امیدواریم بتوانیم از سرایت و همه گیری آن در منطقه جلوگیری کنیم.
آزاد پور بیان کرد: این بیماری با تندباد و باران، ادوات هرس، سم پاشی، تراکتور، دست کارگر و وسایل برداشت، آفات برگ خوار از جمله مینوز و پروانه برگ خوار مرکبات به سهولت انتشار و گسترش می یابد.
وی با اشاره به اینکه خسارات این بیماری به باغ های استان تاکنون چشمگیر نبوده تصریح کرد: با دخالت سازمان و توزیع سموم و برگزاری کارگاه های آموزشی مناسب خسارت به حداقل رسیده است.
رئیس جهاد کشاورزی کهگیلویه از اجرای پروژه‌های تحقیقاتی در زمینه کنترل بیولوژیک شانکر مرکبات خبر داد و گفت: کنترل این بیماری از سوی کارشناسان در دست بررسی است.


سید عمران تقوی جلوگیری از ورود درختان آلوده را به شهرستان ضروری دانست و افزود:باکتری عامل بیماری تمام اندام های جوان اعم از برگ، شاخه و میوه ها را مورد حمله قرار می دهد.
وی گفت: علائم در ابتدا به صورت نقاط سوزنی شکل نکروزه و برجسته در سطح بافت ظاهر می شوند و تدریجا بزرگ شده و در ارقام حساس سطح توسعه آن از ۲ تا ۱۰ میلیمتر می باشد.
تقوی اضافه کرد: قطر و ظاهر لکه ها بر حسب سن برگ، زمان آلودگی و نوع میزبان متفاوت است.
عامل بیماری شانکر، Xanthomonas citri pv. axonopodis است که یک باکتری گرم منفی بوده و روی محیط های کشت غذایی تولید کلنی های زرد رنگ می کند.
درجه حرارت بهینه برای رشد ۲۸ تا ۳۲ درجه سانتی گراد است.عامل بیماری در حاشیه زخمهای ایجاد شده بر روی برگ ، میوه و سرشاخه تا زمان رویش آنها زنده می ماند در حالی که در خاک فقط چند روز می تواند زنده بماند.
حدود پنج هزار هکتار باغ نارنگی، پرتقال و لیموشیرین در این استان وجود دارد که از این میزان ۲ هزار و ۴۰۰ هکتار پرتقال،یکهزار و ۷۰ هکتار نارنگی و ۳۷۰ هکتار باغستان لیموترش بارور است.
پنج هزار و ۴۹۷ هکتار،سه هزار و ۱۷۷ هکتار لیموترش، هشت هزار و ۴۶۵ هکتار گردو، چهار هزار و ۴۸۶ هکتار انگور، یکهزار و ۳۷۰ هکتار میوه‌های هسته دار، ۸۴۷ هکتار بادام و ۵۶۷ هکتار انار سطح زیر کشت باغستان‌های بارور این استان است.
امسال ۲۷ هزار تن لیموترش از باغستان‌های کهگیلویه و بویراحمد برداشت شد.
بیش از ۴۳ هزار و ۴۰۲ هکتار باغ در این استان وجود دارد.

کهگیلویه و بویراحمد ۲۷۰ هزار هکتار زمین کشاورزی دارد که ۸۰ هزار هکتار آن آبی است.
این استان با یک درصد از مساحت خاک ایران هشت درصد منابع آبی کشور را در اختیار دارد.
کهگیلویه و بویراحمد با مساحتی حدود ۱۶ هزار و ۲۴۹ کیلومترمربع، سرزمینی مرتفع و کوهستانی با اقلیم سردسیری و گرمسیری در جنوب غربی ایران قرار دارد.

 

دیدگاه ها بسته شده اند.

نظرسنجی

    • آخرین اخبار
    • پربازدیدترین اخبار

    ویدیو ها

    آگهی مناقصه شرکت پشتیبانی امور دام کشور

    همراه اول

    بالای صفحه
    طراحی سایت