پایگاه خبری تحلیلی صدای جنوب-صدای مردم جنوب ایران

پایگاه خبری تحلیلی صدای جنوب | Sedayejonoob.ir

منتشر شده در تاریخ: 18 دی 1396 ساعت 08:10:: شناسه خبر: 29713

ثبت نام متقاضیان وام اشتغال روستایی در سامانه کارا

بیکاری معضلی نه امروزی است و نه خاص دولت دوازدهم، بلکه این آسیب در راستای سال ها غفلت و کم کاری در کشور رخ داده و امروز جوانان کشور را با این پدیده پیچیده مواجه کرده است.

پایگاه خبری صدای جتوب:

معاون اشتغال وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی از آغاز ثبت نام متقاضیان وام اشتغال روستایی در سامانه کارا خبر داد و گفت :همه کارآفرینان و سرمایه گذاران روستایی از روز گذشته(۱۷ دیماه ۹۶)می‌توانند برای معرفی طرح‌های خود در سامانه کارا ثبت نام کنند.

به گزارش صدای جنوب؛«عیسی منصوری»  افزود: همه کارآفرینان و سرمایه گذاران روستایی از امروز (۱۷ دیماه ۹۶)می‌توانند برای معرفی طرح‌های خود در سامانه کارا ثبت نام کنند و وارد پروسه دریافت تسهیلات شوند.
وی ادامه داد: ۱٫۵ میلیارد دلار از منابع صندوق توسعه ملی معادل ۱۲ هزار میلیارد تومان تسهیلات برای اشتغال روستایی، پیش بینی شده است.
وی اظهار داشت:متقاضیان اشتغال روستایی می توانند از طریق ثبت نام در سامانه اینترنتی WWW.KARA.MCLS.GOV.IR طرح های خود را معرفی کنند.
در همین پیوند نگاهی به وضعیت بیکاری و طرحهای در دست اجرا داریم؛ بیکاری معضلی نه امروزی است و نه خاص دولت دوازدهم، بلکه این آسیب در راستای سال ها غفلت و کم کاری در کشور رخ داده و امروز جوانان کشور را با این پدیده پیچیده مواجه کرده است.
سیاست های نادرست و نادیده گرفتن ظرفیت های هر منطقه که طی سال ها مغفول مانده، امروز معضلی به نام بیکاری را در کشور رقم زده است.

**اشتغال فراگیر طرحی برای کاهش بیکاری
یکی از برنامه های مهم اشتغال در کشور که از سوی دولت تدبیر و امید پیگیری می شود، طرح اشتغال فراگیر است که مبتنی بر تجربیات جهانی است.کارشناسانی که این برنامه را تدوین کرده و در حال پیاده سازی آن با تکیه بر تجارب عملی آن هستند.
اشتغال فراگیر گروههای مختلف اجتماعی را در بر می گیرد.زنان،جوانان دانش آموخته، جوانانی که دارای تحصیلات متوسطه هستند، روستاییان و حتی زنان و مردانی که با تکیه بر تجربه می خواهند در خانه یک فعالیت اقتصادی را راه اندازی کنند.
اشتغال فراگیر با تکیه بر ظرفیت های هر استان تدوین شده است که این کار نیازمند یک مطالعه عمیق اجتماعی و اقتصادی بود و کارشناسان حوزه کار به این مهم همت گماردند.
حاصل این مطالعات هم اکنون به شکل مجموعه ای برای هر استان طراحی شده است.
«طرح توسعه کسب و کار و اشتغال پایدار (تکاپو)» از سوی این وزارتخانه به ادارات کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی و استانداری‌ های هر استان ابلاغ شد.
رسته‌های شغلی که در این طرح پیگیری می شود از پوشاک، قطعات خودرو، خشکبار، صنایع دستی، فرآورده های دامی (گوشت، طیور)، صنایع تبدیلی، فرش دستبافت، گردشگری، زنبورداری، گیاهان دارویی، خدمات بسته بندی، تولید محصولات گلخانه ای، شیلات و آبزیان، خدمات سلامت و گردشگری سلامت، سنگ های قیمتی، ریخته گری مواد معدنی، خدمات فنی و مهندسی، مبلمان و مصنوعات چوبی و رشته های دیگر را شامل می شود.

**برنامه های طرح اشتغال فراگیر
«علی ربیعی» وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی پنج برنامه اشتغال فراگیر را این گونه برشمرد:
-برنامه اول : اشتغال ناشی از رشد و سرمایه‌گذاری‌های تولیدی به‌دست آمده به خصوص در حوزه‌های انرژی و صنایع بزرگ.
-برنامه دوم :با توجه به کم‌اشتغال بودن تولیدات بزرگ صنعتی در برنامه اشتغال فراگیر نیازهای بنگاه‌های کوچک و متوسط و خرد را برطرف می‌کند.
– برنامه سوم: اشتغال حمایتی توسط نهادهای حمایتی نظیر کمیته امداد، بهزیستی، بنیاد برکت و مستضعفان و نهادهایی که به‌طور هم‌افزا سیاست‌های اشتغال را دنبال می‌کنند.
-برنامه چهارم :طرح اشتغال روستا و شهرهای زیر ۱۰ هزار نفر اجرایی می‌شود.
-و در برنامه پنجم: سیاست‌های مداخله بازار کار نظیر حق بیمه کارگر، پرداخت سهم بیمه کارفرمایی کارگر، سرانه کارورزی در کنار هم رو به جلو حرکت می‌کنند.

**طرح کارورزی
در طرح کارورزی که از تابستان سال ۹۶ در کشور اجرایی شد، معافیت ۲ ساله کارفرمایان در زمینه پرداخت حق بیمه لحاظ شده است. همچنین کارورزان از بیمه حوادث برخوردارند.در این طرح بخشی از دستمزد توسط دولت و بخش دیگری از سوی کارفرما پرداخت می شود.
منصوری پیشتر اعلام کرده بود: هدف از اجرای این طرح جذب فارغ التحصیلان دانشگاهی بیکار از مقطع کاردانی تا مقطع دکتری است.
وی توضیح داد: جامعه هدف اجرای این طرح، دانش آموختگان دانشگاهی و واحدهای پذیرنده اعم از بخش خصوصی و تعاونی هستند، که در گام نخست کارفرما را تشویق می کنیم تا نیروی کار فارغ التحصیل دانشگاهی جدید را جذب کند و در مرحله بعد هدف ما آماده سازی نیروی کار برای بازار کار است که این افراد در دوره کارورزی مهارت لازم برای ورود به بازار کار را کسب می کنند. یک سوم حداقل دستمزد به اضافه بیمه حوادث را به دانش آموخته از سوی دولت پرداخت می شود، مابقی دستمزد توسط کارفرما پرداخت خواهد شد.
ایرادهای زیادی از سوی برخی گروههای اجتماعی به این طرح گرفته شده است اما به طور معمول خرده گیران بر این طرح باید به این نکته توجه کنند که اجرای این طرح فقط بخشی از اشتغال کشور را در بر می گیرد و قرار نیست با اجرای این طرح مشکل اشتغال جوانان دانش آموخته حل شود.
تردیدی نیست، بیکاری نظیر قلعه ای است که از هر سو باید برای مهار، آن را مورد حمله قرار داد. این حمله به قلعه بیکاری می تواند از بحث آموزش تا تسهیلات اشتغالزایی را در بر بگیرد اما در بحث تسهیلات همانطور که وزیر کار بارها اعلام کرده اند در دولت تدبیر فقط پاشیدن پول پیگیری نمی شود و پول به جایی هدایت می شود که بتواند اشتغال ایجاد کند.
ربیعی اعلام کرده است که با اجرای طرح تکاپو ۴۰۰الی ۵۰۰ هزار شغل ایجاد می شود و حدود ۳۰۰ الی ۴۰۰هزار شغل دیگر از طریق برنامه های دیگر قابل تحقق است.
تردیدی نیست،اگر مسیر کشور جهت گیری تولیدی داشته باشد ساختار تولیدی، نیروی کار را می طلبد و چه سرمایه ای بالاتر از نیروی کار جوان و دانش آموخته.

**بیکاری دانش آموختگان
یکی دیگر از معضلات کنونی بالا بودن نرخ بیکاری دانش آموختگان است.
کارشناس حوزه کار معتقد است: نرخ بیکاری دانش آموختگان بیش از ۴۰ درصد است.
«حمید حاج اسماعیلی»در گفت و گو با ایرنا،بیان داشت: تعداد بیکاران کشور به نظر می رسد حداقل دو برابر آنچه که مرکز آمار ایران(۳٫۱ میلیون نفر) اعلام کرده است، باشد.
به گزارش ایرنا، بیشترین تعداد بیکاران در رشته‌های مهندسی کامپیوتر، هنر، صنعت و فناوری، معماری و ساختمان، محیط زیست، کشاورزی، جنگلداری و شیلات هستند.
جمعیت بیکار کشور که به طور عام جوان و دانش آموخته هستند، می توانند اگر کشور در مسیر تولید قرار گیرد به عنوان بازوان توانمند توسعه باشند.
همچنین دستمزد پایین و نبود فرصت های شغلی و همچنین قراردادهای موقت از جمله موضوع هایی است که بازار کار کشور با آن مواجه است.
در یکی از کاریابی های شهر تهران، تعدادی از کارجویان که حاضر به پذیرش برخی از مشاغل نبودند به خبرنگار ایرنا اعلام کردند: با دستمزد حداقلی، نمی توانیم معاش خود را تامین کنیم، چه برسد به اینکه بخواهیم خانواده ای را تامین کنیم.
یکی از کارجویان مرد گفت: اگر روزانه بتوانم یک ماشین خرید و فروش کنم به اندازه یکماه حقوقی که شرکت می خواهد به من بدهد، می توانم کسب درآمد کنم.
کمی دستمزد، نبود فرصت های شغلی مناسب، انطباق نداشتن رشته های تحصیلی دانشگاه با نیازهای واقعی بازار کار و در کنار آن نبود مهارت لازم از جمله موضوع های است که به بیکاری دامن می زند.
اقتصاد ایران ظرفیت های بیشماری دارد که به طور عام مغفول مانده است.

به گزارش ایرنا از نتایج طرح آمارگیری نیروی کار تابستان ۹۶ که از سوی مرکز آمار ایران انتشار یافته است،
زنان جوان ۲۰تا۲۴ ساله با ۵۱٫۲درصد بالاترین نرخ بیکاری را در میان گروه های سنی دارند.این نرخ برای مردان در همین گروه سنی ۳۷٫۷درصد است. اجرای طرح اشتغال فراگیر در کشور می تواند بخش وسیعی از کارجویان را به کار گمارد و زنان جوان،دانش آموخته در این میان می توانند سهم بسزایی از اشتغال را به خود تخصیص دهند.
گروه سنی ۲۰ تا ۲۴ساله با ۳۰٫۵ درصد بیشترین نرخ بیکاری را به خود تخصیص داده اند.
جوانان در گروه سنی ۲۵ تا ۲۹ ساله با ۲۲٫۲ درصد نرخ بیکاری در مرتبه دوم به لحاظ بیکاری قرار دارند که این نرخ به تفکیک مردان و زنان در همین رده سنی ۱۷٫۶ و۳۷٫۷ درصد است.
بیکاری جوانان در مناطق شهری بمراتب شرایط دشوارتری دارد به طوری که در گروه سنی ۲۰ تا ۲۴ ساله این نرخ ۳۴٫۷ درصد است که برای مردان و زنان به ترتیب ۲۷٫۱ و ۵۷٫۹ درصد گزارش شده است. این نرخ برای جوانان ۲۵ تا ۲۹ ساله ۲۴٫۵ درصد است که برای مردان و زنان به تفکیک ۱۹٫۲ و ۴۰٫۵درصد گزارش شده است.
نرخ بیکاری زنان جوان به تفکیک استان های کشور نشان می دهد، استان ها چهار محال بختیاری با ۷۱٫۸،کردستان با ۶۷٫۱درصد و ایلام به ۶۳ درصد بیشترین نرخ بیکاری زنان جوان ۱۵تا ۲۹ساله را در تابستان سال ۱۳۹۶ به خود اختصاص داده بودند.
همچنین در تابستان امسال نرخ بیکاری زنان جوان در ۱۷ استان کشور بالاتر از میانگین نرخ بیکار(۴۶٫۱درصد) است.
نرخ بیکاری تابستان سال ۹۶ معادل ۱۱٫۷ درصد گزارش شده است که برای مردان ۹٫۶ درصد و زنان ۲۰ درصد می باشد.ایرنا

دیدگاه ها بسته شده اند.

نظرسنجی

    • آخرین اخبار
    • پربازدیدترین اخبار

    ویدیو ها

    آگهی مناقصه شرکت پشتیبانی امور دام کشور

    همراه اول

    بالای صفحه
    طراحی سایت