پایگاه خبری تحلیلی صدای جنوب-صدای مردم جنوب ایران

پایگاه خبری تحلیلی صدای جنوب | Sedayejonoob.ir

منتشر شده در تاریخ: 25 فروردین 1403 ساعت 17:01:: شناسه خبر: 145147

پاسخی به برخی شائبه‌ها/ در جهاد کشاورزی کهگیلویه وبویراحمد، عملکردها، آمار می‌سازند

از قدیم گفته‌اند، املای نانوشته غلط ندارد؛ اکنون حکایت سازمان جهاد کشاورزی است که چون در وسط میدان خدمت است، در معرض دید است و کوچکترین قصوری از این سازمان، اهمیت فراوانی دارد.

صدای جنوب:

یادداشت ارسالی/

از قدیم گفته‌اند، املای نانوشته غلط ندارد؛ اکنون حکایت سازمان جهاد کشاورزی است که چون در وسط میدان خدمت است، در معرض دید است و کوچکترین قصوری از این سازمان، اهمیت فراوانی دارد.

بدون اغراق باید سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد را یکی از پویاترین سازمان‌ها در این استان نامید؛ سازمانی که بخاطر پیشگامی در انجام کارهای جدید و برزمین مانده، بخاطر دشمنی‌ها با دولت سیزدهم و بخاطر دشمنی‌ها با نمایندگان و سیاسیون و به طوری کلی بخاطر رقابت‌های مختلف و همه این‌ها، نوک پیکان حملات منتقدین و مخالفین شده است.

می‌توان گفت؛ منتقدین سازمان جهاد کشاورزی، دقیقا در همان‌جایی که این سازمان عملکرد خویی داشته، آن را مورد انتقاد قرار می‌دهند تا تلاش شود که نقطه قوت این سازمان به نقطه ضعف تبدیل شود.

علی‌رغم وجود کم و کاستی‌ها اما باید اذعان کرد که جهاد کشاورزی نه تنها آمارسازی نکرده است بلکه در میدان عمل، اقدامات ماندگاری انجام داده است؛ اقداماتی که به راحتی قابل راستی‌آزمایی هستند و اتهام آمارسازی، اتهامی از روی بی انصافی و ناآگاهی است.

برای پاسخ به این شائبه باید گفت که آیا صدور مجوز ۳۶ هزار تن فضای سردخانه‌ای و احداث بیش از ۱۵ هزار تن فضای جدید سردخانه‌ای، آمارسازی است؟ پیشنهاد می‌شود، منتقدین قبل از نگارش چنین اتهام بزرگی، به خودشان زحمت دهند و از این سردخانه‌ها که امسال برای اولین بار در تاریخ، ۱۰ هزار تن از تولیدات سیب همین استان را ذخیره کردند، دیدن می‌کردند؟
اصولاً ماهیت خدمات جهاد کشاورزی قابل آمارسازی نیستند و این خدمات و پروژه‌ها و آثار آنان در زندگی مردم و کشاورزی این استان ملموس، محسوس و قابل راستی‌آزمایی هستند و در این بخش که سر و کار آن با موجود زنده، مزرعه و تولید و سفره مردم است بدون عملکرد، آماری قابل ارائه نیست.

آیا اینکه برای اولین بار، دو‌کارخانه تولید خوراک ماهی در این استان به بهره‌برداری رسید و ۶ مورد دیگر با پیشرفت فیزیکی قابل توجه در دست ساخت است، آمارسازی است؟

چگونه شده است که منتقدین حتی نمی‌خواهند این سازه‌های بزرگ را هم ببینند و چشم بر تحولات بخش کشاورزی بستند؟

آیا شهرک‌های گلخانه‌ای را می‌شود فقط در آمار آورد و آن را از بقیه پنهان کرد؟ آیا نمی‌توانید سری به این شهرک‌های در دشت‌مازه کهگیلویه، ماهورباشت گچساران، فدک باشت و دیگر مناطق استان بزنید و با این نوع قلم زدن، در حق زحمات کارکنان و مدیریت جهاد کشاورزی بی انصافی نکنید؟

آیا کارخانه شیر استریلیزه، آمارسازی است یا در شهرک صنعتی فرودگاه شروع به کار کرده است؟

مثال‌ها از این دست زیاد است اما افتخار سازمان جهاد کشاورزی این است که همه دردسرها را به جان خرید و پا در مسیری گذاشت که در ۴۴ سال گذشته به هر دلیلی، شروع نشدند؛ با شروع به کار مدیریت، سید علی معتمدی‌پور به کمک یک تیم کارشناسی، ابتدا خلأهای زیرساختی شناسایی شدند و بعد با یک برنامه‌ریزی علمی برای کاهش این خلأها اقدام شد و به یاری خداوند و زحمات تک‌تک همکاران، تا امروز و بعد از گذشت دو سال و اندی از دولت سیزدهم، نتیجه کار بسیار امیدوارکننده بوده و در بخش کشاورزی این استان تحولات خوبی رقم خورده است.

فراموش نکرده‌ایم که فقط در یک فقره و در گوشت مرغ این استان در سال‌های گذشته چه کمبودها و حاشیه‌هایی داشته است؛ یادمان نرفته در سالیان قبل برای دریافت یک عدد مرغ، کد ملی ثبت می‌کردند یا صف‌های طولانی تشکیل می‌شد، اما در دو سال اخیر بیش از ۱۰ واحد جدید پرورش مرغ احداث و ۱۰ واحد راکد نیز به چرخه تولید برگشتند و تولید گوشت مرغ از ۱۳ هزار تن در ۱۴۰۰ به ۲۰ هزار تن در ۱۴۰۲ رسید.

در کنار این اقدام ارزشمند، در بخش اقدامات دراز مدت نیز دو زنجیره کامل صفر تا صد تولید گوشت مرغ در دستور کار قرار گرفت که یکی از آنها در آستانه افتتاح است و با این اقدام در گوشت مرغ حتی صادرکننده هم خواهیم شد.

علاوه بر تولید، در توزیع و نظارت بر بازار محصولات کشاورزی نیز سازمان جهاد کشاورزی با وجودی که از قبل در این زمینه تجربه‌ای نداشته اما به بهترین شکل ممکن، نظارت بر بازار را انجام داده است.

در احیای واحد‌های راکد در بخش‌های دیگر نیز اقدامات خوبی در بخش‌های دام انجام شده و همچنین بعد از ۱۶ سال، کارخانه شهدناب به مدار تولید برگشت.

در حوزه افزایش سطح زیر کشت گیاهان دارویی، افتتاح اولین کارخانه فرآوری گیاهان دارویی در گچساران، باغات شیبدار و همچنین شکستن رکورد تولید و خرید گندم، اجرای سامانه‌های نوین آبیاری و ده‌ها شاخص دیگر، سازمان جهاد کشاورزی افتخارآفرینی کرده است؛ آیا منتقدین، این‌ها را نمی‌بینند؟

در بخش دیگری از این انتقادات، بار دیگر نقطه قوت این سازمان در تامین، جذب و توزیع کود و کسب رتبه کشوری نادیده گرفته شد و از کمبود کود، سخن گفته‌ شد.

لازم است بدانید که سهمیه کود بر اساس اراضی زیر کشت و به اندازه اصولی و کافی و پیشگیری از قاچاق آن تعیین می‌شود و در مورد کود اوره که از کمبود آن گفته‌اید، این سازمان ۹۹ درصد کود اوره را جذب کرده است و در سایر کودها نیز ذخیره کافی وجود داشت و هیچ کشاورزی با کمبود کود مواجه نشد.

سهمیه کود کل استان در سال ۱۴۰۱مقدار ۳۵۸۸۲ تن بوده که علی‌رغم ذخیره کافی اما با توجه به تقاضای کشاورزان و نیاز آن‌ها، درصد جذب کود اوره در سال ۱۴۰۰ میزان ۹۹ درصد و در سال ۱۴۰۲ ۹۸ درصد، و درصد جذب کودهای فسفاته و پتاسه در سال ۱۴۰۰ میزان ۴۲٫۱۱ و در سال ۱۴۰۲ میزان ۵۳‌.۱۱ درصد بوده و این یعنی اینکه سهمیه و ذخیره کود این استان کافی بوده اما متقاضی برای جذب همه سهمیه نبوده و نیاز آنها تامین شده است.
شاید برخی کمبود کود را برای قاچاق، فروش در بازار آزاد باتوجه به تفاوت زیاد قیمت و برای افرادی غیر از کشاورزان بدانند که اگر اینگونه هست، حرفشان درست است.
این نکته نیز حائز اهمیت است که در شاخص‌هایی چون کود و‌سم، مصرف بیش از حد استاندار و علمی به هیچ عنوان در سیاست‌های بخش کشاورزی نیست و تولید محصولات سالم و کاهش مصرف کود و سم در برنامه این سازمان است.

توجه به زنجیره‌های ارزش در گیاهان دارویی، شیلات و دام ( گوشت مرغ)، از دیگر اقدامات ماندگار بخش کشاورزی استان در دولت سیزدهم است.

جذب بیش از ۲۵۰۰ میلیارد ریال تسهیلات و راه اندازی و تکمیل و ترمیم زیرساخت‌های بخش کشاورزی که بالاترین جذب رقم تسهیلات در بین تمام دستگاه‌های اجرایی استان بوده است در کدام دوره سابقه دارد؟ این‌ها واقعیت بخش کشاورزی و مقایسه بین بخشی است که متولی سنجش آنها، ادارات بالادستی هستند نه جهاد کشاورزی.

منتقدین بدانند که در جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد، عملکردها هستند که آمار‌ها را می‌سازند و از این باب، کارنامه‌ای آبرومند در بخش کشاورزی استان، در دوسال اخیر و در دولت سیزدهم با مدیریت سید علی معتمدی‌پور رقم خورد.

در پایان یادآور می‌شویم که می بایست سازمان جهاد کشاورزی، در یک نشست خبری، گزارشی جامع از عملکرد دو ساله خود را ارائه دهد و از رسانه‌ها انتظار می‌رود که در ادامه همکاری‌های خود با بخش کشاورزی و نقش‌آفرینی در جهاد تبیین، به انعکاس خدمات دولت در این بخش بپردازند.

برچسب ها:

دیدگاه ها بسته شده اند.

نظرسنجی

    • آخرین اخبار
    • پربازدیدترین اخبار

    ویدیو ها

    آگهی مناقصه شرکت پشتیبانی امور دام کشور

    همراه اول

    بالای صفحه
    طراحی سایت